Egy vadász másfél hónapra lezárta volna a Kéktúra útvonalát

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 15.

Kis-Magyarország

Még egy táblát is kitett, hogy jelezze: egy ideig ne használja senki az utat, és utána is csak napi három órán át tegyék meg.

Egészen meglepő módon akarta biztosítani egy helyi vadász a háborítatlan szórakozását, és úgy döntött, legyszerűen az Országos Kéktúra útvonalának egy Eger melletti szakaszát. A vadász másfél hónapra zavarta volna el a túrázókat a  Sirok–Szarvaskő szakaszon Bátor mellett, de úgy tervezte, utána is csak napi három órán át lehet használni a szakaszt - áll a Telexhez eljutott olvasói levélben.

A lezárást egy táblával jelezte, ami miatt gyorsan elterjedt a hír a túrázók körében.

Mint kiderült, az említett földút valójában nem tartozik ahhoz az erdőtaghoz, amire a vadásznak szólt a vadászati joga, tehát nem vonatkozhat rá az az erdőtörvény, ami szerint a vadász lezárhatja az erdőt a vadászata alatt.

Ahogy azt az újság által is linkelt Természetjáró is kifejtette, nincs igazán összhangban a túrázókra és a vadászokra vonatkozó szabályok, ráadásul sok kisebb vadásztársaság be se jelenti az erdők lezárását.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk