Egyre több fideszes polgármester tiltakozik a MÁV járatritkítása ellen
MAV_top_story_lead.jpg

Egyre több fideszes polgármester tiltakozik a MÁV járatritkítása ellen

  • narancs.hu
  • 2020. június 16.

Kis-Magyarország

Az ideiglenes menetrend azonnali visszavonását kérik.

11 település közös beadványban kéri a MÁV-tól az ideiglenes menetrend azonnali visszavonását, írja a 24.hu Magyar Csilla, Kisköre fideszes polgármestere bejelentése alapján.

A járatritkítás miatt a Kál-Kápolna és Kisújszállás között az eddig közlekedő hat vonatpár helyett mindössze napi egy maradt.

A beadvány aláírói között több fideszes településvezető is van, Heves, Kisköre, Abádszalók, Kunhegyes, Kisújszállás kormánypárti polgármestere is ellenzi a MÁV új menetrendjét. Az ITM-nek, valamint MÁV- és a MÁV-Start vezetőinek küldött levelükben azt írják,

a járatritkításoknak a kijárási korlátozások idején talán még lett volna létjogosultsága, azonban most, azok feloldása után, a forgalom újbóli élénkülésének időszakában szakmailag teljesen megalapozatlan döntésnek tartjuk.

Azt is megjegyzik, hogy az elmúlt időszak a vonalon a fejlesztésekről szólt, ezek után pláne érthetetlen, hogy június 6-tól a vonalon közlekedő vonatok 80 százalékát leállítja a vasúttársaság. Ráadásul vonatpótló buszok miatt 35 perccel nő a menetidő és sok esetben 30-40 perces várakozással kell számolniuk az utasoknak.

A vonatritkítások miatt Csach Gábor, Balassagyarmat fideszes polgármestere is tiltakozott.

Figyelmébe ajánljuk