Hat orvos mondott fel egyszerre Pilisvörösváron
doctors-walking_top_story_lead.jpg

Hat orvos mondott fel egyszerre Pilisvörösváron

  • narancs.hu
  • 2020. június 16.

Kis-Magyarország

Az új igazgató miatt távoztak, több osztályon is megnőhet a várakozási idő.

Egyszerre hat orvos távozik a pilisvörösvári szakrendelőből, írja az Átlátszó.

A szemészetről az összes orvos távozott, de a kardiológiáról és a pszichiátriáról is vannak távozók. Az Átlátszó idézi több távozó posztját is, amikből egyértelműen kiderül: az igazgató miatt hagyják ott az intézményt. A lapnak nyilatkozó Kóti Tamás igazgató azt mondta, „Nem járultam hozzá olyan rendelési órák kifizetéséhez, melyet saját döntésük alapján nem tartottak meg a járványügyi helyzetre hivatkozva. Hangsúlyozom, minden megtartott rendelést az ellátott betegek számától függetlenül a Rendelőintézet kifizet, mert a készenlét is orvosi munka, és ezt anyagilag is el kell ismerni. A szakrendelő többi, 37 orvosát is érintette a járványhelyzet miatt megváltozott munkarend és egészségügyi finanszírozás, számukra nem okozott gondot az új helyzet megértése és elfogadása”.

Az Átlátszó úgy tudja, hogy a 65 év feletti orvosok egyáltalán nem kaptak bért arra a hónapra míg a kormányrendelet miatt nem dolgozhattak. Az igazgató szerint azok az orvosok, akik legalább távmunkában ellátták feladatukat kaptak fizetést. Az igazgató azt is kiemelte, hogy a rendelések nem szűnnek meg.

Az egyik távozó orvos azt nyilatkozta, hogy az igazgatóval megállapodtak egy Covid miatti magasabb szorzóban, de a kifizetéskor ez már megváltozott. Ez pedig olyan bizalmi válságot jelent, amire felmondás volt az egyetlen megoldás.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?