Előbb egy autó ütötte el, majd egy busz gázolta halálra a kecskeméti férfit

  • B. T.
  • 2020. április 6.

Kis-Magyarország

Horrorfilmbe illő jelenetek zajlottak le Kecskemét belvárosában másfél éve. Emiatt segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt vádat emelt egy kecskeméti férfival szemben az ügyészség.

A most elkészült vádirat szerint a gyalogos férfi még 2018. október 12-én éjszaka Kecskeméten, a Mária körúton a kijelölt gyalogátkelőhelytől nem túl messze, azaz szabálytalanul, nem a zebrán ment át az úttesten. Így féktávolságon belül az autójával éppen elhaladó vádlott elé lépett. A vádlott az autó bal tükrével elsodorta a neki balról érkező gyalogost, aki az ütközés miatt a szemközti sávba zuhant.

A vádlott annak ellenére, hogy a balesetet észlelte, a helyszínről megállás nélkül elhajtott. Nem nyújtott segítséget az úttesten fekvő, sérült férfinak. És ekkor következett be az igazi tragédia.

A baleset után a szemközti sávban egy busz közlekedett, amelynek vétlen sofőrje észlelte az úton fekvő, akkor még élő, sötét ruházatú sértettet, de nem tudott már lefékezni, így átment rajta. A busz vezetője ekkor megállt, csakhogy a gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Amennyiben a vádlott megáll, hogy segítséget nyújtson a sértettnek, akkor a későbbi halálos baleset elkerülhető lett volna. A Kecskeméti Járási Ügyészség a férfit segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint járművezetéstől eltiltását indítványozza.

Figyelmébe ajánljuk