Felmondott a vásárhelyi jegyző

  • narancs.hu
  • 2023. március 8.

Kis-Magyarország

A „kiélezett politikai helyzetből adódó rengeteg feladat és felelősség miatt”. 

Karsai Éva hódmezővásárhelyi jegyző szerdán a polgármesteri hivatalban tartott értekezleten bejelentette, hogy február tizedike óta a felmondási idejét tölti, április 9-én lesz az utolsó munkanapja.

Távozását azzal indokolta, hogy két kisgyermeke mellett szeretne ugyanúgy száz százalékos teljesítményt nyújtani, ahogyan eddig a hivatalban. Azt is mondta, hogy a kiélezett politikai helyzetből adódó rengeteg feladat és felelősség miatt kénytelen volt meghozni ezt a döntést.

Karsai Éva tavaly július 1-jétől töltötte be a jegyzői posztot Hódmezővásárhelyen. A  jegyzői feladatkört már az év eleje óta aljegyzőként ellátta, mivel a korábbi jegyző, Tatár Zoltán február 22-én felmondott.

A hírrel kapcsolatban az MTI emlékeztet, a hódmezővásárhelyi városvezetésből január 20-i hatállyal távozott Szabó János alpolgármester, aki mintegy másfél éven át közgyűlésen kívüli tagként látta el feladatát. Február 9-én pedig lemondott alpolgármesteri tisztségéről Kis Andrea (MSZP) alpolgármester is. Az ő felmentését áprilisban kezdeményezte Márki-Zay Péter polgármester, de az indítványt nem támogatta a közgyűlés.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk