Márki-Zay szerint Kis Andrea hátba szúrta őt

  • narancs.hu
  • 2022. április 29.

Belpol

A vásárhelyi polgármester elfogadta, hogy az alpolgármester személyét érintő ügyben az egyébként mellette álló képviselők közül nem mindenki ért vele egyet.

„Tegnap az alpolgármester személyét illető változtatások miatt sokan aggódni kezdtek, hogy akkor mostantól Lázár János akár feloszlathatja a vásárhelyi közgyűlést is – őket szeretném most megnyugtatni” – írja a Facebookon Hódmezővásárhely polgármestere, aki csütörtökön sürgősségi indítványban kezdeményezte Kis Andrea (MSZP) főállású alpolgármester leváltását, de ez a javaslat nem kapott minősített többséget.

A polgármester a meghiúsult határozat után, élve jogával, megvonta az összes alpolgármesteri feladatot Kis Andreától.

A döntés előtt kivonultak a Fidesz–KDNP-frakció tagjai – akik Hódmezővásárhelyen ellenzékben politizálnak – mondván, nem vesznek részt a másik fél hatalmi leszámolásában.

A csütörtöki ülést pénteken reggel rendkívüli ülés követte, ahol többek közt Gyöngyösi Ferenc – az alpolgármesteri posztra kiszemelt képviselő – illetményét emelték, és döntöttek más ügyekben is. Az ülésen jelen volt Kis Andrea, a Fidesz–KDNP képviselői azonban nem.

Pénteki Facebook-posztjában Márki-Zay Péter arról írt, a közgyűlési többséget adó képviselőcsoport egysége a történtek után is töretlen:

 

 

Emlékeztet, a pénteki rendkívüli ülésen a tíz, őt támogató képviselő a legtöbb kérdést megszavazta, két ügyben kilenc igen szavazat született – ebben Kis Andrea szavazata is beleértendő.

„Elfogadtam, hogy egy hivatali, személyi kérdésben csak heten értettünk egyet, de a közös munka ettől még folytatódik, ahogy a mai közgyűlés is mutatja, a közös célunk a vásárhelyiek szolgálata” – írja a polgármester.

Arról, hogy miért vonta meg a bizalmát Kis Andreától, részletesen nem beszélt, ám még pénteken szintén a közösségi oldalon ezt posztolta:

Kis Andrea a rendkívüli közgyűlés után a Telex szerint azt nyilatkozta, nagyon sajnálja a kialakult helyzetet, és a legjobb tudása szerint mindenkit képviselni fog a közgyűlésben.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk