Folytatódik a szombathelyi drogbalhé – Egy intézményvezető hozta a prostikat?

  • narancs.hu
  • 2014. május 5.

Kis-Magyarország

Czeglédy Csaba rendőrségi információkra hivatkozva állítja: egy szombathelyi intézmény vezetője is érintett. A híres kokainos jelenet pedig egy Balatonfüreden horgonyzó hajón készült. Vallott a kapitány.

A szombathelyi szocialisták frakcióvezetője újabb információkat csöpögtetett a városi drogügyben hétfő délelőtt: Czeglédy arról tájékoztatta a sajtót, hogy igazságügyi szakértő megállapította, hogy az a felvétel valódi – amelyet ősszel tett közzé egy drogozó férfiról –, nem manipulált, és egy Balatonfüreden horgonyzó hajón készült. A hajóskapitányt is kihallgatták Czeglédy információi szerint, aki elmondta, hogy kik vettek részt a „kirándulásokon”, amelyre egy szombathelyi intézmény vezetője szállította a prostituáltakat, akik a drogot fuvarozták. Czeglédy hozzátette, az intézményvezető azt vallotta, nem volt tudomása arról, hogy a lányok prostik és narkó van náluk.

false

„Hasonló jellegű szeánszokat tartott ugyanez a kör az Adrián, vitorlásversenyek szünetében” – állítja Czeglédy. A részt vevő személyekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy természetesen nem az egész frakciót akarják hírbe hozni, de úgy gondolják, hogy a szombathelyi közvéleménynek joga van megtudni, ha döntéshozóik kábítószert fogyasztanak. Amellett kitart, hogy a nyilvánosságra került felvételen Lazáry Viktor látható. (Lazáry korábban ezt cáfolta.) Czeglédy még az ősszel ígérte egy hosszabb, „többszereplős” felvétel nyilvánosságra hozását, ezzel azonban nem állt elő. Kérdésünkre elmondta, hogy a hosszabb felvétel neki nem jutott birtokába, ám a nyomozó hatóságnak, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya kábítószer-bűnözési osztályának igen.

A szombathelyi drogügy hátteréről részletesen itt olvashat.

(Megkérték, hogy ne akadályozza a nyomozást idő előtti kiszivárogtatással, információival hozzájuk forduljon.) Az eljárással kapcsolatban megjegyezte, hogy szerinte tisztességes nyomozás folyik, de a hatóság keze meg van kötve. Újabb ultimátumot is adott: ha júniusig nem áll elő a hatóság eredménnyel, ő és más személyek a saját tanúkihallgatási jegyzőkönyveiket nyilvánosságra hozzák.

Az ügy várható fejleményével kapcsolatban azt is megjegyezte az egyébként civilben ügyvéd képviselő, hogy megtörténhet, hogy a kábítószer-fogyasztók nyomozati alkut kötnek a rendőrséggel, így ők elkerülhetik a meggyanúsítást. Czeglédy hangsúlyozta, hogy az ügynek akkor is nagy a jelentősége, mert kiderül, hogy ki szállít Szombathelyen kábítószert.

Még tavaly szeptember 26-án, épp az aktuális képviselő-testületi ülés időpontjára időzítve hozta nyilvánosságra Czeglédy Csaba szocialista frakcióvezető azt a felvételt, amelyen Szombathely egyik fideszes alpolgármesterére hasonlító férfi épp kokaint „vesz magához”. Az ügy később is nagy nyilvánosságot kapott, és több fordulót is megélt: Czeglédy akkor feljelentést is tett, de hasonlóképp járt el az ügyben megnevezett Lazáry Viktor is, aki szerint a szocialisták a kokainváddal csak be akarják sározni. Ő rágalmazás miatt fordult a hatóságokhoz, és ezzel egyidejűleg felfüggesztette párttagságát.

Figyelmébe ajánljuk