Fotók: ilyen egy klassz kutyastrand, ahol mindenki jól érzi magát

  • Narancs.hu/MTI
  • 2017. augusztus 2.

Kis-Magyarország

Pécs külső részén is várják már a fürödni vágyó kutyákat.

Új kutyastrand nyílt Pécs mellett, Hirden, egy hete. Erről készített nemrég sorozatot az MTI fotósa, Sóki Tamás.

false

 

A kutyastrandok feltűnése és nyitása azért fontos, mert a vonatkozó törvény szerint szabálytalanul járt el az a gazdi, aki a szabadstrandon fürdeti a kutyáját, „hiszen a szabályozás szerint az is fürdőhelynek minősül. A rendelet szerint nemhogy a vízbe, a strand szárazföldi területére sem megengedett kutyát és más állatot bevinni” – olvashatjuk ezen az oldalon.

false

Azaz kutyát azokon a területeken lehet fürdetni, amelyek nem számítanak az adott időszakban kijelölt fürdőhelynek és (vagy) nincs külön helyi jogszabályi tiltás az állatok fürdetése ellen. Ez viszont tök bonyolult tud lenni, hiszen folyton meg kellene érdeklődni, hogy egy adott helyen éppen lehet-e fürdetni. Ezért jó, hogy vannak kutyastrandok, ahol nem merülnek fel ilyen problémák.

false

A képeken látható Hirden korábban horgásztó „üzemelt”. Alig egy hete nyitották meg a kutyások előtt a tavat, ahova szeptember végéig lehet vinni az állatokat.

false

A tó egyébként két éve lett kikotorva, ekkor kialakítottak egy sekély partszakaszt is, ahol a kutyák kényelmesen ki-be tudnak sétálni a vízbe. A körbekerített partszakaszon padok, mobil vécé és egy kisebb büfé is szolgálja a gazdik kényelmét – írja a szakportál.

false

Figyelmébe ajánljuk