Gumipókkal pótolták a nyíregyházi vasúti felüljáró hézagos korlátját

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 5.

Kis-Magyarország

A MÁV szerint még csak ideiglenesen helyezték forgalomba a frissen felújított hidat.

Túl nagy volt a hézag a vaselemek között, gumipókokat feszítettek ki a két hídkorlát közé, így „javították meg” az új nyíregyházi vasúti átjárót – derül ki az RTL Híradó riportjából.

Először a nyíregyházi online csoportokban kezdett keringeni egy kép a barkácsmegoldásról. A fotó nem sokkal azután készült, hogy az újjáépített hidat szeptember elsején visszaadták a gyalogosoknak. A vasúti felüljárót június közepén zárták le, akkor kezdődtek a munkálatok, amelynek során betonelemeket javítottak, rozsdamentesítést végeztek a fémszerkezeten és csúszásgátló bevonat került a lépcsőkre. 

Bár több weboldalon és közlekedési értesítőkben is jelezték, hogy a munkálatoknak szeptemberre vége, néhány hiba még javításra szorul. A gumipókokról készült fotó másnapján azt örökítették meg helyiek, hogy hegesztéssel toldották meg a korlátot, majd le is festették. A kivitelező MÁV a híradó megkeresésére azt írta, 

az átjárót csak „ideiglenesen helyezték forgalomba” az iskolakezdés miatt, a karbantartást teljeskörűen a héten fejezik be.

A vasúttársaság hozzátette, a műszaki átadás is a héten lesz, és a kérdéses korlátrészt pedig ugyancsak a héten cserélik. Balesetveszély szerintük nem állt fenn.

(Címlapképünk forrás: RTL Híradó)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!