Hiába állapított meg összeférhetetlenséget a szekszárdi közgyűlés, a polgármester nem akarja átadni a helyét

  • narancs.hu
  • 2023. május 31.

Kis-Magyarország

Ács Rezső igényt tart tisztségére, és megtartaná szolgálati autóját és telefonját is.

Bár Szekszárd közgyűlése a város polgármesterének, Ács Rezsőnek az összeférhetetlenségét állapította meg, a polgármester az ATV Híradójának beszámolója szerint nem szeretne lemondani posztjáról, sőt jogi úton támadná meg a döntést.

A helyi közgyűlés döntése hivatalosan már pénteken hatályba lépett, de Ács aznap bement a hivatalába, és közölte, hogy

megtámadja a döntést. Emellett igényt tart a fizetésére, szolgálati autójára és telefonjára is.

A szekszárdi önkormányzat fideszes frakcióvezetője, Máté Péter azt mondta, tudomása szerint "a bérszámfejtés hó végével történik, szerintem 25-ével. Az én olvasatomban 25-ével a munkaviszonya, és ezzel együtt a bérezése megszűnt. Az autót természetesen vissza kell venni tőle, de ennek a pontos dátumát nem tudom, mikor lesz".

A közgyűlés arról is döntött, hogy a polgármester feladatait egy még meg nem nevezett ügyvivő polgármester fogja átvenni. Az Éljen Szekszárd frakcióvezetője, Bomba Gábor az ATV-nek úgy nyilatkozott, hogy Áccsal jelenleg nem lehet kommunikálni, "sem írásban, sem szóban. Sosem tudtuk meg, hogy aki válaszolt nekünk, az ki volt, ezért nem tudjuk, hogy miért ragaszkodik ennyire a székéhez. Lehet, hogy valami van a füle mögött."

Mint ismert, Szekszárdon a 2019-es önkormányzati választáson még az ellenzék volt többségben, a polgármester azonban fideszes lett. Később az egyik képviselő kilépett a többségi frakcióból, a polgármester pedig súlyos beteg lett, így az üléseken nem vett részt.

Arról, hogy mi lesz Ács Rezső sorsa, senki nem tud konkrétumot.

A képviselők szerint a közgyűlés döntését nem befolyásolja, hogy a polgármester jogi útra tereli-e az ügyet, vagy sem.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk