41-en vannak karanténban Nyíregyházán, ahol rendhagyó közgyűlést tartottak

  • narancs.hu
  • 2020. március 27.

Kis-Magyarország

A fideszes polgármester megköszönte az ellenzék együttműködését. Nem lesz ebből baja?

Nem volt még olyan közgyűlés Nyíregyházán, amelyen a képviselőkön kívül csak azok lehettek bent a teremben, akiknek adott előterjesztéshez a részvételük szükséges volt. Csütörtökön ilyen körülmények között kezdte meg ülését a képviselő-testület. A 22 képviselő közül 19-en vesznek részt az ülésen – írja a szabolcsihir.hu

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester a járványhelyzetről számolt be először. Elmondta: az óvodák, bölcsődék szünetelnek. Jelenleg 46 óvodás és 18 bölcsődés veszi igénybe az ügyeleti szolgáltatást. Csaknem ezer halmozottan hátrányos helyzetű gyereknek biztosítják az étkeztetést, míg az időseknek, a karanténban lévőknek az ellátását.

Nyíregyházán jelenleg 41-en vannak hatósági házi karanténban; 44 embernek pedig már lejárt a karantén; utóbbiak egy mestervacsora résztvevői voltak, amelyen egy koronavírussal fertőzött személy is részt vett – közölte a polgármester. Hozzátette, a nyíregyháziak fegyelmezettek, segítenek abban, hogy a járvány terjedését lassítsák.

A fideszes polgármester megköszönte az ellenzék együttműködését

A fideszes polgármester megköszönte az ellenzék együttműködését

Fotó: Kovács Ferenc/Facebook.com

Kovács Ferenc mindenkinek megköszönte a munkát, aki a járvány idején a város ellátásán dolgozik, kiemelte az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját. Egyúttal az ellenzék együttműködését is megköszönte, s hangsúlyozta, folyamatosan egyeztetnek az ellenzékkel, a bizottsági üléseket is megtartják, amíg lehet.

Figyelmébe ajánljuk