Kettőről négy hétre hosszabbították meg a kecskeméti Mercedes-gyár leállását

  • narancs.hu
  • 2020. március 26.

Kis-Magyarország

Az új, feltételes időtervet a most rendelkezésre álló információk alapján hozták meg.

A korábban meghozott döntést, amely szerint a kecskeméti Mercedes-gyár két hétre leáll a koronavírus-járvány miatt, most megváltoztatták – írja a kecsUP.hu. Négy hétre hosszabbították a leállást, április 22-ig, mérlegelve az aktuális helyzetet. Erről levélben értesítették a munkatársakat. Ezt szerezte meg a független kecskeméti hírportál. A tájékoztatás szerint a négy hét most érvényes, ez változhat még.

A fizetésekről és az elmaradt munkaórákról azt írták, hogy egyeztetnek a szakszervezetekkel, és megvizsgálják a lehetőségeket. A levél alapján a dolgozók munkaviszonyát mindenképpen meg akarják tartani, és céljuk a krízis hatásait a legenyhébb szinten tartani.

A leállás nem csupán Mercedes-Benz magyaroszági egységét, hanem a multinacionális cég összes gyárát érinti szerte a világban.

Emellett azt is írta a magyarországi gyárvezetés, hogy a legfőbb céljuk megőrizni a munkatársak egészségét és munkahelyét. A kecskeméti Mercedes-gyárban 4400-an dolgoznak, és árbevétele alapján a honi rangsor első öt helyezettje között van a stuttgarti központú cég magyar leányvállalata.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?