Botrány Pécs-Meszesen: riportert vertek, jobbikos képviselőt lökdöstek az önkormányzati irodában az ételosztók

  • B. T.
  • 2019. október 13.

Kis-Magyarország

A szabadpecs.hu számolt be arról, tettleg bántalmazták az ATV munkatársát Pécs meszesi városrészében, amikor utána akart nézni, hol osztanak ételcsomagokat a választóknak.

Az ügyet Hencsei Zsolt, a Mindenki Pécsért Pécs-meszesi képviselője saját Fb-oldalán hozta nyilvánosságra. A történet lényege, hogy Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi önkormányzati képviselőjét és Szalai Péter bántalmazták és lökdösték a városrész önkormányzati irodájában.

Oda azért mentek be, mert az rendhagyó módon vasárnap, az önkormányzati választás napján is nyitva volt és onnan többen élelmiszercsomagokkal léptek ki. Ezt szerette volna a helyi képviselő és a riporter tisztázni, amikor atrocitás érte őket. A tévés kamerájában kár keletkezett.

A szabadpecs.hu cikkéből kiderül, hogy a riportert többször megütötték és megpróbálták elvenni tőle a kamerát, a képviselőt pedig kilökdösték a helyiségből.

Akik az ételosztásból részesültek

Akik az ételosztásból részesültek

Fotó: szanadpecs.hu-olvasói fotók

Miért van nyitva vasárnap?

Hencsei Zsolt így írta le közösségi oldalán a történteket: „Most reggel 8 órakor a Meszesi Szeptember 6. térnél lévő önkormányzati helységbe be szeretett volna menni Gyimesi Gábor önkormányzati képviselő úr és meg szerette volna tudni, hogy miért van nyitva vasárnap a helység!? Az ATV híradósa is vele volt kamerával. Mivel feltételezhető,hogy választási csalás történik. Illetve folyamatban van jelen pillanatban is.

A válasz az volt, hogy az ATV munkatársát többször megütötték, Gyimesi Gábort is kilökték a helységből. Kardokkal fenyegetőznek, ordibálnak, próbálnak fenyegetően fellépni. Ugyan ez történik Hősök terén is. Megfélemlítés folyik. Ez a FIDESZ!!!! A rendőrség a helyszínen van!“

A rendőrök később a helyszínre érkeztek. A felvétel Hencsei Zsolt Fb-oldalán találató.

false

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?