Két koronavírusos beteg és furcsa „tájékoztatás” a szombathelyi kórházban

  • Kupi Györgyi
  • 2020. március 17.

Kis-Magyarország

Két koronavírusos beteget kezelnek a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban.

Mindezt az intézmény tette közzé honlapján kedd délelőtt. A megyei kórház infektológiai osztályának vezetője, Schneider Ferenc kedd reggel a vaol.hu-nak elmondta, hogy harminckét ágy van az osztályon, ebből négy egyágyas szobát helyeztek készenlétbe. Az elmúlt két nap alatt 15 olyan személy érkezett, akiket el kellett különíteniük.

Egy kivételével valamennyien a szomszédos országokban dolgozó külföldi munkavállalók – sofőrök, felszolgálók, konyhai dolgozók –, vagy az ő közvetlen „kontaktjaik”, nekik vagy a közvetlen kapcsolatuknak van tünete. A vizsgálatuk elkezdődött. Eddig ketten bizonyultak koronavírusosnak.

A 112 Emergency Press értesült először a koronavírusos betegről, amelynek szerzői hétfő reggel érdeklődtek a kórháznál, ám ők nem kaptak választ a kérdéseikre. Kedden kapták meg azt a szűkszavú közleményt, ami a kórház honlapjára is kikerült.

Két koronavírusos beteget ápolnak most itt

Két koronavírusos beteget ápolnak most itt

Fotó: savariaforum.hu

A balesetekről, bűncselekményekről, havariákról tudósító hírügynökség az esettel kapcsolatban megjegyezte, hogy néhány hónappal ezelőtt a korábban feltett kérdéseikkel kapcsolatban egy főorvos informálisan közölte, hogy főigazgatói utasítás alapján kizárólag a fideszes médialapítvány kötelékébe tartozó Vas Népének adhatnak információt.

Figyelmébe ajánljuk