Közpénzen küldik Mészáros Lőrinc boltjába vásárolni a nyugdíjasokat Alcsútdobozon

  • Magyar Krisztián
  • 2015.01.14 08:15

Kis-Magyarország

Karácsonyi utalványokat osztottak Alcsúton, amelyeket a felcsúti polgármesternél lehet beváltani. A falu fideszes polgármestere szerint nincs gond Mészáros boltjának támogatásával.

Karácsonykor ezúttal vásárlási utalványokkal kedveskedett az alcsútdobozi önkormányzat a falu nyugdíjasainak. A tavaly decemberben kiosztott két darab, egyenként kétezer forint értékű „kupont” a faluban élő hetven év feletti idősek kapták, úgy tudjuk, mintegy százan. A magyarnarancs.hu birtokába jutott, január 31-ig beváltható utalványokon jól látható, hogy az egyiket a település élelmiszer-áruházában, a másikat pedig a Búzakalász 66 üzletében lehet beváltani. Mindez azért is érdekes, mert a néhány év alatt milliárdossá vált Mészáros Lőrinc – aki a 2013-ban több mint 2 milliárdos árbevételt produkáló cég tulajdonosa - annak a szomszédos Felcsútnak a polgármestere, amellyel Alcsútdoboz egy körjegyzőségben működik.

false

 

Arról szeptemberben a magyarnarancs.hu számolt be elsőként, hogy Alcsútdobozon a Búzakalász 66 Kft. – ez Mészáros Lőrinc egyik cége – Vál Völgye Pékség és Hentesüzlet néven nyitott egy új vállalkozást a falu már régóta működő vegyesboltjával majdnem szemben. Úgy tudjuk, a pékség-hentes üzletben azelőtt sem panaszkodhattak, ha a forgalomról volt szó, ám erre még a település vezetése is rátett egy lapáttal, hiszen önkormányzati pénzből finanszírozták az utalványokat.

Az üzlet

Az üzlet

Fotó: Narancs

Az esettel kapcsolatban megkerestük Alcsútdoboz fideszes polgármesterét, aki megerősítette, hogy az önkormányzat akciójáról van szó. Tóth Erika – aki ősszel fölényesen verte meg a falu korábbi független polgármesterét, Oláh Gyárfást – elmondta, hogy már hosszú évek óta adnak valamit karácsonykor a faluban élő időseknek. Korábban csomagokat osztogattak, ám azokkal kapcsolatban több kifogás is érkezett, így jobbnak látták, ha utalványokat adnak az időseknek, akik így arra fordítják az összeget, amire csak szeretnék. Amikor rákérdeztünk, hogy miért épp a Mészáros Lőrinchez köthető vállalkozás üzletében lehet levásárolni az egyik utalványt, Tóth Erika úgy reagált: szerinte ez így igazságos, mert két ilyen jellegű bolt van a településen, amelyeket az emberek szeretnek.

false

 

Fotó: MTI

A magyarnarancs.hu-nak több alcsútdobozi idős jelezte: ők inkább éhen maradnak, de nem váltják be a Mészáros Lőrinchez köthető boltban az utalványt. Tóth Erika úgy véli, a településen nem érezhető igazán ellenszenv a felcsúti polgármesterrel szemben, már csak azért sem, mert Mészáros nagyon sok embernek ad munkát. De ha valaki mégsem akar a Vál Völgye Pékség és Hentesüzletben vásárolni, az menjen be az önkormányzati hivatalba, és a kétezer forintos

Olvasta már?

Mészáros Lőrinc meggazdagodását ebben a cikkünkben jártuk körbe millióról millióra.

utalványát kicserélik egy másikra, arra, amellyel a másik boltban vásárolhat.

Pontos összeget ugyan nem tudtunk meg az alcsúti polgármestertől, de ha 100 fővel számolunk, akkor Mészáros Lőrinc üzletébe 200 ezer forintnyi közpénz áramolhatott ezúttal. Ez persze aprópénz ahhoz képest, hogy Mészáros Lőrinc nyáron az Alcsúti Arborétumban kapott 200 milliós megbízást a Duna–Ipoly Nemzeti Parktól, vagy hogy korábban rokonságán és cégén keresztül több mint ezer hektárnyi, a környéken lévő földhöz jutott a földbérleti pályázaton.

Hasonló eset?

Ha Ön vidéken él, és tud olyan esetről, ahol kérdéseket felvető módon költik a közpénzt, kérjük, írjon nekünk a kismagyarorszag@narancs.hu címre, és mi utánajárunk.

 

Neked ajánljuk