Macskával fajtalankodott, azonnal elbocsátották a gyulai bölcsődei dadát

Kis-Magyarország

Pusztító erejű videó került fel az egyik legnagyobb internetes közösségi felületre még hétfőn. Az alig 30 másodperces felvételen egy idősebb nő fajtalankodik egy kiszolgáltatott macskával. Az illető az egyik gyulai bölcsőde dadája, akit azonnali hatállyal elbocsátottak munkahelyéről.

A felvétel nem egészen tisztázott körülmények között került fel az egyik legnagyobb internetes közösségi oldalra. Az sem zárható ki, hogy a rajta látható nő véletlenül tette saját Facebook-profiljának történetébe a felvételt, amelyen a teljes neve is jól látható. Már szerda este nagy visszhangot keltett mindez a békési fürdővárosban, csütörtökön azonban már szinte mindenki erről beszélt. Aligha véletlen, hogy a bölcsődét működtető Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény a helyi közvélemény megnyugtatására haladéktalanul közleményt adott ki a történtekről.

E szerint a gyulai „Csemeteház Bölcsőde egyik gyermekgondozójáról február 7-én olyan videófelvétel került nyilvánosságra a közösségi médiában, amely kivétel nélkül minden normális embert felháborított”. Hangsúlyozzák, hogy a felvételen gyermek nem szerepel és az nem a bölcsődében készült. Amint a gyulai kistérségi szervezet tudomására jutott a felvétel, azonnal vizsgálatot indított az ügyben, egyidejűleg a munkáltató felhívta a dolgozót arra, hogy a vizsgálat lezártáig ne álljon munkába.

A vizsgálat rekordgyorsasággal le is zárult, s ennek végeredménye, hogy a videón – amely szerkesztőségünk birtokában van, de szándékosan nem osztjuk meg felületünkön – látható bölcsődei dada munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntették. Így már nem dolgozik az intézménynél és többet nem is dolgozhat a gyulai kistérségi társulás, illetve az önkormányzat által fenntartott bölcsődékben, köznevelési intézményekben. A közlemény kitér rá: eddig nem merült fel adat arra, hogy az elbocsátott dolgozó a munkahelyén rendellenes tevékenységet folytatott volna.

„A gyermekek biztonsága érdekében azonban a munkáltató vizsgálatot folytat annak kiderítése céljából, hogy korábban a kollégák között merült-e fel gyanú arra vonatkozóan, hogy az elbocsájtott munkavállaló a munkahelyén visszaélést követhetett el a reá bízott gyermekek sérelmére. Ilyen gyanú felmerülése esetén a munkáltató haladéktalanul feljelentést tesz a rendőrségen” – zárul a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény közleménye.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk