Márki-Zay: 1,5 milliárdos a hiány, csődbe mehet Hódmezővásárhely

szerző
Bod Tamás
publikálva
2018. okt. 09., 20:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Tüntetést szervezett a hódmezővásárhelyi polgármester, ahol kiderült: a fideszes képviselők állításával ellentétben nagy bajok vannak a költségvetéssel.

„Lyukas költségvetést örököltem februárban, amikor elnyertem a polgármesteri tisztséget, emellett azóta is hullanak ki a csontvázak a szekrényből. Ez az év pénzügyi szempontból már mindenképpen menthetetlen lesz, 1,5 milliárd forint ki nem fizetett számlája lesz Hódmezővásárhelynek”, mondta kedd kora este Márki-Zay Péter polgármester a helyi sporttelep öltözője előtt tartott szülői értekezleten.

A politikai tiltakozógyűléssé alakult rendezvényre a meghívás ellenére, de nem meglepő módon, nem jött el sem Lázár János korábbi polgármester, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, sem a helyi képviselő-testület többségét adó fideszes városatyák, akik szerint a város költségvetésével minden rendben van.

false

A gondokat tovább sorolva Márki-Zay elmondta, hogy 2,5 milliárd forint olyan bevétel szerepel a megyei jogú város költségvetésében, ami nagy biztonsággal nem fog befolyni a kasszába. Emellett 460 millió forintos vesztesége van a strandnak, az építményadóból közel 300 millióval folyik be kevesebb, de súlyos tízmilliókkal tartoznak a térségi közlekedési cégnek és az áramszolgáltatónak.

A hódmezővásárhelyi polgármester elmondta, a következő évek szívós, következetes gazdálkodásával helyre lehet billenteni a pénzügyi egyensúlyt. Ugyanakkor a szolgáltatók akár be is dönthetik az 50 ezer lakosú várost. Márki-Zay szerint az önkormányzati csőd mindenkinek rossz lenne. Végül amellett tett hitet, hogy a takarékossági intézkedések nyomán nem kell bezárni majd a sportpályát.

false

 

A mai tüntetés kiváltó oka a független polgármester és a képviselő-testületben többséggel rendelkező Fidesz hónapok óta tartó háborúja, amiből állítása szerint Márki-Zay Péternek most lett elege.

Márki-Zay Péter: „Elismerem, győzött Lázár János! Én ilyen aljassághoz nem asszisztálok”

A képviselő-testület feloszlatását és új választás kiírását kezdeményezi a hódmezővásárhelyi polgármester. Márki-Zay Pétert felzaklatták az utóbbi napokban történtek. A Facebookon közzétett bejegyzésben tételesen felsorolja a hódmezővásárhelyi polgármester, mi minden hiúsul meg Lázár János és köre miatt, aminek többek között a helyi gyerekek az elszenvedői. „Elismerem: győzött Lázár János!

A polgármester vasárnap belengette: új választást akar a városban, azaz a képviselő-testület oszlassa fel magát. Hogy ezt elérje, keddre tiltakozó nagygyűlést hívott össze.

Harc Lázárral

Meglepő bejegyzést tett közzé vasárnap a független, az ellenzék támogatásával februárban Hódmezővásárhely polgármesterévé választott Márki-Zay. „Elismerem, győzött Lázár János” –  írta a Facebook-oldalára, igaz, hamar kiderült, hogy nem kapitulálni készül a Fidesz előtt.

A megjegyzés arra vonatkozott, hogy a volt miniszter, egykori hódmezővásárhelyi polgármester a helyi fideszesek segítségével keresztülvitte az akaratát: Márki-Zay szerint megbénította a város működését, aminek a polgárok látják kárát. Lázár emberei szerinte „elfelejtették” megszervezni az aszfaltrajzversenyt a gyerekeknek, lemondták a minden évben Mikuláskor megrendezett cirkuszt, úgy intézik a közbeszerzéseket, hogy azoknak nincs győztese és így nem készül el határidőre az iskolák szigetelése, felújítása. Továbbá rövidesen lakatot tesznek a stadionra is.

Márki-Zay szerint ezzel azt a benyomást akarják kelteni az emberekben, hogy az általa vezetett város a csődbe rohan.

szerző
Bod Tamás
publikálva
2018. okt. 09., 20:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 33
  szegedi789
  2018. október 12., péntek 11:19
  Új választást nem akarnak a fideszesek. Tehát akkor minden jó úgy, ahogy van? Hm. Timur lenk akkor egyenként küldheti őket is melegebb éghajlatra...
 2. 32
  rworse
  2018. október 12., péntek 07:34
  szegedi789, 31

  Sajnos lesz még alkalom a puccsot kitárgyalni, az első fejlemény már érkezett is.

  TumorLenket megszállhatta az ördög, régóta hozzászól, de nem művelte ilyen aktív trollként, mint most egy-két hete teszi.
 3. 31
  szegedi789
  2018. október 11., csütörtök 21:09
  Én egy ilyen illedelmes fideszes trollt még nem láttam a földtekén ! Hát nem egyenként küldött el minket az anyánkba ! Mindig lát valami újat az ember ! :) :) :)
  De a vásárhelyi fideszes puccsot nem elég részletesen tárgyaltuk ki, az a gyanúúúm...
  Kár.
 4. 30
  Cyrano
  2018. október 10., szerda 20:50
  KétbitesLink: ne erőlködjön, öcsisajt.
  Minél többet ír, annál ostobábbnak látszik (nem csak látszik, az).
  Részemről értelmesebb csevejre vágyom, nem szórakoztat az agyhalott fidesznyik büfike.
  Pá.
 5. 29
  TamerLink
  2018. október 10., szerda 20:11
  28-aska
  Látom elfelejtkeztek rólad amikor a szerénységet osztogatták, DE sebaj. Abban viszont megegyezhetünk -elolvasva oly képletes leírásodat a nyájbeli életről- amit megosztottál velünk, az csak belső élményekből tevődhettek össze! Mindenesetre élményeid immár a Mi élményeink is!
 6. 28
  Cyrano
  2018. október 10., szerda 20:03
  Nekem van mire nem szerénynek lennem, magának nincs, mert még egy egyszerű szöveget sem értett meg.
  Sebaj, 2 bitesektől (ezt mondták a habonyisták a saját szavazóikra, és maga önként sorolja ide ) nem is várom.
 7. 27
  TamerLink
  2018. október 10., szerda 19:16
  23 Cyrano
  Értelmes is kevés van, DE szerény is! Te egyikhez sem tartozhatsz. DE köszönöm élménybeszámolódat a nyájbeli életről, DE nem kérek belőle. Neked viszont kellemetes folytatást. Élménybeszámolót legközelebb!
 8. 26
  TamerLink
  2018. október 10., szerda 19:14
  22 rworse
  Lesztek még többen is? Kelletek is a küszöb eléréséhez. Álmodik a nyomor, mert Mi felnőttek emlékezünk hasonló fenyegetésekre 2002 előtt és volt is erőlködés, DE csak aranyér lett belőle!
 9. 25
  TamerLink
  2018. október 10., szerda 19:11
  21 Dzsaszti
  Fax Te lennél, mert fejed van csak, eszed nincs("Tamer Link")
 10. 24
  TamerLink
  2018. október 10., szerda 19:09
  20 szögedi
  Mi felnőttek -ellentétben veled- nem vonulunk délutáni kötelező pihenésre. Mi éjszaka alszunk, DE nektek szükséges a sok alvás. Addig is csendbe vagytok!

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Akadozik a szemétszállítás
Káosz és kosz
Radnóti András írása
Ukrajna és a magyar külpolitika
Interjúk
Gőz László, Simon Márton, Zurbó Dorottya
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Légy tudósítónk! Jelentkezés

best of Narancs