Mégis díjmentes lesz az M4-es autóút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakasza

Kis-Magyarország

Utolsó pillanatban, még átadás előtt változtattak a rendeleten. 

Mától az e-matrica rendszerben díjmentessé válik az M4-es autóút Abony-észak és Törökszentmiklós-nyugat közötti szakasza.

Korábban megírtuk, hogy a még át sem adott, majd csak február 22-től használható útszakaszt máris fizetőssé tették, ám a kormány végül módosított az intézkedésen.  

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ugyanis a csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent rendeletében módosította a használati díj megfizetése ellenében használható autópályákról, autóutakról, főutakról és azok díjáról szóló rendeletét – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormányhivatal. 

A korábban megvásárolt Jász-Nagykun-Szolnok megyei matricák az ellenőrző szelvény birtokában visszaválthatók, áruk visszaigényelhető személyesen, e-mailben vagy postai úton. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei e-matricák visszaváltására 2022. december 31-ig van lehetőség.

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk