Kétszer is felfestették a jeleket a mezőtúri utcára, amit úgyis felmarnak

Kis-Magyarország

Az utcát még decemberben újították fel, de újra kell aszfaltozni. Közben kétszer is sikerült lefesteni. 

Kétszer is felfestették a felezővonalat arra az útszakaszra Mezőtúr belvárosában, amit decemberben csináltak meg, de a silány minősége miatt az ígéretek szerint hamarosan felmarnak és újraaszfaltoznak. 

A mezőtúri Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület önkormányzati frakcióvezetője, Kovács Attila tett fel egy videót a napokban a csoport közösségi oldalára, bemutatva a helyzetet.

Kovács a videójában a Petőfi utcáról jelentkezett be, és azt mutatta be, hogy a nemrég elkészült aszfaltburkolaton újrafestették az útburkolati jeleket.

Hozzátette, ígéretet kaptak rá, hogy áprilisban felmarják és újraterítik az aszfaltot az út teljes szélességében, ugyanis jelenleg az nem túl jó minőségű, de állítása szerint ennek ellenére már másodjára festették fel a jeleket az útszakaszra. 

A lapunknak megküldött dokumentumokból kiderül, hogy az útpálya 1978-ban épült, azóta csak kisebb felújítások voltak rajta. Herczeg Zsolt fideszes polgármester – aki időközben országgyűlési képviselő-jelölt lett és Boldog István helyéért indul – valószínűleg még a választások előtt szerette volna rendbe tenni az utat, de mint megtudtuk, a kivitelezést decemberben, vélhetően nem éppen útépítéshez megfelelő időjárásban végezték.

Úgy tudjuk, pont akkor aszfaltoztak, amikor esett és hideg volt, mert a munkát még az év vége előtt be akarták fejezni. Az aszfalt végül elhűlt, az útburkolat pedig hullámosra és az előírt 4 centiméternyi vastagság helyett csak 1-2 centisre sikerült.

Kovács Attilától megtudtuk, hogy a Kossuth Lajos és a Bajcsy-Zsilinszky utca közötti 800 méteres szakaszon lefektetett burkolatot elvileg nem is veszik át műszaki hiba miatt, viszont elmondása szerint a napokban a munka 70 százalékát kifizette az önkormányzat. Kovács Attila szerint a polgármester azt mondta, neki megígérték, felmarják és újra leaszfaltozzák áprilisban az utcát.

A beruházás értéke több mint bruttó 65 millió forint volt, amihez a város 40 milliót kapott a központi költségvetésből. A munkát egy szegedi cég végezte el. Most azon hüledezik a város, hogy erre a láthatóan rossz minőségű aszfaltra kétszer is felfestették az útburkolati jeleket – vélhetően ezt is teljesen feleslegesen. 

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk