Magyarország ma: Mészáros Lőrinc sajtósa „tudósít” Mészárosról a Mészáros-közeli lapban

  • - ngm -
  • 2017. január 15.

Kis-Magyarország

Zsohár Melinda az összeférhetetlenség mintapéldája. A kiadó valamiért mégsem lép.

Zsohár Melinda az elmúlt hónapokban több cikket is közölt Mészáros Lőrincről, Felcsút milliárdos polgármesteréről.

Egy egészen friss, már 2017-es cikkben arról számolt be, hogy Felcsút polgármestere megvett egy régi házat a faluban, amely komoly építészeti értéket képvisel. Az avatóról Zsohár így írt: „Énekeltek a nyugdíjasok, táncoltak a fiatalok, gőzölgött a forralt bor… A polgármester pedig megígérte: a legszebb régi felcsúti házakat megmentik.” De bemutatta már Mészáros agrárvállalkozását is, amely ötvözi a „hagyományt a korszerű elvárással”, miközben a felcsúti falunapról se maradt le, és tudósításában elsőként említette a polgármestert, aki köszöntőjében „a gyerekkori búcsúk hangulatát idézte” meg érzékenyen. (A felcsúti cikkeket itt, itt és itt érheti el.)

Zsohár Melinda

Zsohár Melinda

 


Zsohár Melinda azért érdekes, mert miközben a Fejér Megyei Hírlap tudósítója, addig egy ideje már Mészáros Lőrinc sajtósa is. Ilyen minőségében koptatta le az RTL Klubot a felcsúti polgármesterről decemberben. Zsohár egyébként nemrég a Mészáros Lőrinc által megvett Echo Tv igazgatósági tagja is lett.

Zsohár már egy ideje Mészáros Lőrinc sajtósa volt, amikor most januárban is tudósított Mészáros Lőrincről. Épp ezért gondoltunk arra, hogy felkeressük Zsohárt, s megkérdezzük tőle, nem érez-e némi összeférhetetlenséget aközött, hogy ő tudósít Felcsútról a megyei napilapban, miközben Mészáros sajtósa?

Nos, Zsohár hosszasan írt nekünk a Facebookon, csak a kérdésre nem adott választ. Többször feltettük neki az összeférhetetlenségre vonatkozó kérdést, de Zsohár egyszerűen nem reagált. Ehelyett olyanokat írt, hogy

– ő minden vállal, amit eddig írt újságíróként,

– ő nem fényezi Mészáros Lőrincet, csak a szikár tényeket írja meg róla,

– igyekszik Mészárosról tényszerűen írni, és nem gyalázkodva,

– ő nem akar gázszerelőzni,

– egyébként pedig mindig megírta azokat a témákat, amik kedvesek neki.

false

 

Fotó: Botos Tamás (444.hu)

Megkérdeztük Zsohártól azt is, hogy mióta Mészáros sajtósa, de erre sem válaszolt.

Frissítés: Zsohár Melinda cikkünk megjelenése után közölte, hogy 2016 júliusától Mészáros Lőrinc sajtósa. Megjegyezte ezentúl még azt is, hogy a Fejér Megyei Hírlapba "Mészáros Lőrinc polgármesteri tevékenységéhez kapcsolódóan ezután is írni fogok".

A friss Magyar Narancsban terjedelmes cikket olvashat arról, hogyan és kik tették tönkre a vidéki sajtót. Azt a vidéki sajtót, ahol ma már – kitűnő példa rá Zsohár Melinda – olyanok is felbukkannak, akik egyszerre játszanak két pályán. Azaz egyszerre újságírók és politikusi sajtósok, és néha épp munkaadójukról írnak nagyon kellemes cikkeket. Zsohárral kapcsolatban egyébként megkérdeztük a Pannon Lapok Társaságát is, nem látnak-e összeférhetetlenséget, ez a cég adja ki ugyanis a Fejér Megyei Hírlapot. Csakhogy a PLT válaszra sem méltatta a Narancsot. (És Zsohár Melinda önbizalmából pedig arra lehet következtetni, hogy a PLT ezután se fog problémát látni abban, hogy Mészáros Lőrinc sajtósa "tudósít" majd Mészáros Lőrincről.)

Az egészben a legviccesebb persze az, hogy a Fejér Megyei Hírlapot kiadó Pannon Lapok Társasága tavaly októberben ahhoz a Mediaworkshöz került, amely a hírek szerint épp Mészáros Lőrinc közelében landolt. Ördögi kör ez!

További részleteket a friss Magyar Narancsban olvashat!

Figyelmébe ajánljuk