Tárnok

Milliós prémium a polgármesternek

  • Huron Árpád
  • 2011. december 21.

Kis-Magyarország

Bőségesen megjutalmazták polgármesterüket a tárnoki képviselők.

Bőséges karácsonyi ajándékot kapott saját képviselő-testületétől a Pest megyei Tárnok nagyközség fideszes polgármestere. A november 24-én tartott ülésen a jegyzőkönyv tanúsága szerint Szolnoki Gábor polgármester 900 ezer forintnak és járulékainak (összesen 1 millió 143 ezer forint) megfelelő összegű jutalmat kapott a 2011. évre a Polgármesteri Hivatal bérmegtakarítása terhére. Az előterjesztést hatan támogatták, egy személy tartózkodott, egy személy pedig nemmel szavazott. A nyolcfős tárnoki testületben hatan a Fidesz–KDNP–OTVSZ (Otthon Tárnokon Választási Szövetség) színeiben ülnek, ketten pedig függetlenek. Az előterjesztés bevezetőjében egyébként „többéves szokásként” említették az év végi polgármesteri jutalmat. (Információink szerint a polgármester tavaly csaknem másfél millió forintot kapott jutalomként, miközben keresete sem kevés: úgy tudjuk, havi több mint 600 ezer forintért vezeti a községet.) Megjegyzendő: nemcsak a polgármester örülhetett, mert ugyanezen az ülésen a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola közel 60 dolgozójának is megszavaztak jutalmat – összesen 1 millió 640 ezer forint értékben.

 

Félreértés ne essék, itt senki sem irigykedik! Csak remélhetjük, hogy Szolnoki Gábor (aki 2006 óta vezeti Tárnokot, továbbá ő alapította a Fidesz helyi szervezetét is) majd utólag elgondolkodik azon, hogy melyik tárnoki közintézményben, civil szervezetnél lenne ennek a pénznek jó helye. Hiszen annyi minden van ezen a kicsiny településen, amire el lehetne ennyi pénzt költeni: például az óvoda vagy az iskola korszerűsítésére, esetleg a főútról az utcákba és a házakhoz vezető autóshidak biztonságosra cserélésére, netán ezekben az utcákban az esővíz-elvezetés megoldására.

 

A szavazó képviselők közt talán felmerülhetett a prémium aggálya, de egyikük mindenkit megnyugtatott, mondván az extra juttatás "nem jelent plusz költséget, a megtakarítás a
betegállományok miatt keletkezett, és a személyi béreket nem lehet áttenni dologi kiadásokra."

Figyelmébe ajánljuk