Nagyon úgy tűnik, fideszes rokon lesz a szolnoki színház vezetője

Kis-Magyarország

A szakmai bíráló bizottság Barabás Botond pályázatát támogatja.

Korábban a Narancs.hu megírta, hárman adták be pályázatukat a szolnoki Szigligeti Színház igazgatói posztjára: Kiss József korábbi művészeti vezető, Szolnoki Tibor színművész, művészeti vezető és Barabás Botond, a színház jelenlegi művésze. Utóbbi a nagy esélyes, írtuk március eleji cikkünkben, hiszen jelenleg is a színház színésze, illetve Szalay Ferenc polgármester politikai tanácsadójának, Vörös Miklósnak a veje (lányának, Vörös Nórának a férje). Ráadásul Vörös Nóra a színház sajtófőnöke is. 

A színházigazgatói pályázat elbírálása onnantól kezdve vált botrányossá, hogy az önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának jobbikos elnökét minden előkészítésből kihagyták. Berényi Gábor lapunknak elmondta, meg sem hívták a pályázatokat elbíráló kilenctagú, úgynevezett szakmai bizottságba, ellenben bekerült két fideszes politikus, Fejér Andor alpolgármester és Rusvai Károly iskolaigazgató, aki egyébként az oktatási és kulturális bizottságnak csak az alelnöke. A jobbikos képviselő aláhúzta, végzettségüket tekintve egyiküknek sincs kompetenciája a feladathoz, nyilvánvalóan politikai alapon nyomta be őket Szalay Ferenc. Berényi szerint ez a legékesebben bizonyítja, hogy nem szakmai alapon hozta meg a bizottság a döntést, hiszen pártembereket bízott meg a fideszes polgármester, hogy döntsenek ők saját emberük rokonának pályázatáról. 

Ilyen előzmények után döntött a napokban a szakmainak nevezett testület az igazgatói pályázatról. Lapunk úgy tudja, Barabás Botond lett a befutó.

Információink szerint hétfőn online hallgatja meg az önkormányzat oktatási és kulturális bizottság a három jelöltet, de a bizottságnak már csak véleményezési joga van. Így a meghallgatás, stílusosan fogalmazva, csupán színjáték.

 

Figyelmébe ajánljuk