Nincs szülészet Balassagyarmaton, de "a kórház működése stabil"

  • narancs.hu
  • 2023. december 12.

Kis-Magyarország

Rétvári szerint "a balassagyarmatiak számíthatnak a kormány messzemenő támogatására". De a kismamák inkább oldják meg, hogy máshol szüljenek.

A pletykákon alapuló értesüléseit cáfolva tájékoztatom, hogy a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet működése stabil, biztosított a lakosság egészségügyi ellátásaezt írta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára Dócs Dávid Mi Hazánkos képviselő kérdéseire válaszul. Rétvári mindezt annak ellenére, úgy írta le, hogy közben

a kórház oldalán kiemeltként információként szerepel az intézmény főigazgatójának tájékoztatója arról, hogy év végéig szünetel a kórházban a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás.

Rétvárit vagy nem informálták, vagy csak nem érti, mit jelent, ha nem működik a szülészet, nem jut el a tudatáig, a helyi és környékbeli kismamák mégis hová mennek így szülni, ha itt az idő.

Dócs két kérdésére szeretett volna választ kapni:

  • Milyen tervei vannak a kormánynak a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet jövőjét illetően?
  • Számíthatnak-e a balassagyarmatiak a kormány támogatására a kórházuk fejlesztését illetően?

Rétvári válaszához nem mulasztotta el hozzáfűzni, hogy "a balassagyarmatiak számíthatnak a kormány messzemenő támogatására, melynek kapcsán a kormányzati cél a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet stabil működésének fenntartása a jövőben is". 

A családbarát Fidesznek a szülészet működése ezek szerint nem tatozik a stabil kórházi működéshez, biztos luxus.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk