Őrizetbe vették a Lázár Jánoshoz közel álló szegedi képviselőt, Szabó Bálintot

  • B. T.
  • 2020. szeptember 28.

Kis-Magyarország

Rendőrök kapcsolták le a szegedi ellenzéki önkormányzati képviselőt mai tárgyalása után.

Két tárgyaláson is meg kellett jelennie hétfőn a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságon Szabó Bálint szegedi ellenzéki önkormányzati képviselőnek, aki a térség erős emberei közül Lázár János hódmezővásárhelyi képviselőhöz áll a legközelebb. „Mindkét tárgyalás botrányosan ért véget, pontosabban szakadt félbe: Szabó szerint a bíróság és a bírónő is elfogult, ezért kivonult a tárgyalásokról. A második után a rendőrök őrizetbe vették” – írta meg a szeged.hu.

Ehhez a Tisza-parti önkormányzat internetes portálja hozzátette: „kétszeres elfogatóparancs van, illetve volt érvényben mától Szabó Bálint önkormányzati képviselő ellen, akinek két büntetőtárgyalása is volt egymás után a hétfőn a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságon. A második után őrizetbe vették a rendőrök, és elszállították egy civilnek látszó fehér furgonnal.”

Legutóbb a pénteki szegedi közgyűlésen vétette észre magát Szabó Bálint, aki az előzetes letartóztatásban lévő képviselőtársa, Joób Márton ügyében érdeklődött Botka László polgármesternél, írta meg a Narancs.hu, Szabó kérte, hogy a távollévő képviselő miatt tartsanak Szegeden rendkívüli közgyűlést. Indítványa azonban nem kapott többséget.

Szabó Bálintot elszállítják a furgonnal

Szabó Bálintot elszállítják a furgonnal

Fotó: szeged.hu

Szabó Bálint annak idején kezdeményezője volt az ún. szegedi parkolóbérlet ügynek, vesztett már rágalmazási pert Botka ellen, és az idén március 18-án tiltakozásképp Szeged belvárosában a sínekre hajtott, s megakadályozta a villamosközlekedést.

Korábban a Délmagyar írta meg róla: a szombathelyi születésű Szabó Bálint volt már fideszes támogatású független polgármesterjelölt a Vas megyei Csepregen, MSZP-tag és a Fiatal Baloldal Vas megyei elnöke, Szegeden porszívóügynök, a Demokratikus Koalcíió városi szóvivője, majd a Szeviép-alvállalkozók érdekvédője. Egyszer azt állította, ott volt Eduardo Rózsa-Flores lakásán, amikor az MSZP három vezető politikusa elhozta az őszödi beszéd hangfelvételét.

(Címlapfotónkon: Szabó Bálint, a fevételt Bod Tamás készítette.)

Figyelmébe ajánljuk