Az ígért egy-két millióval szemben 35 millióba került Csongrád megye átnevezése

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 28.

Kis-Magyarország

Egy-két milliós plusz kiadást jelent mindössze Csongrád megye átnevezése – ezt Juhász Tünde térségi kormánymegbízott mondta egy tavaszi sajtótájékoztatón.

A most megjelent Magyar Közlönyben azonban már jóval nagyobb összegről írnak, a listában a megyetáblák cseréje még nem is szerepel. Úgy tűnik, messze még a számla vége.

A hodpress.hu szúrta ki a múlt hétfőn megjelent Magyar Közlönyben, hogy a trianoni békeszerződés százéves évfordulóján, június 4-én életbe lépett névváltoztatás messze nem jött ki 1-2 millió forintból, ahogyan azt Juhász Tünde térségi kormánymegbízott az átnevezésről tartott idén májusi sajtótájékoztatón nyilatkozta – írja a szeged.hu.

A tábla, ami mindent megér

A tábla, ami mindent megér

Fotó: nmi.hu

A névváltást Lázár János kezdeményezte még kancelláriaminiszterként 2017 márciusában a Csongrád megyei közgyűlésnél, amit az Országgyűléssel egyetemben az el is fogadott. Most pedig kiderült, mindez alsó hangon a sokszorosába, legalább 35 millió forintba került, ahogy erről a szegedi önkormányzati portál részletesen beszámol.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?