Otthagyja a Fideszt Újfehértó polgármestere

  • narancs.hu
  • 2022. május 1.

Kis-Magyarország

Hosszú József még az ellenzéki összefogás rendezvényén is felszólalt, a Fidesz szerint így már le is kéne mondania. 

Távozik a kormánypártból az újfehértói polgármester, Hosszú József – írja a Népszava. Hosszú 2019-ben a Fidesz színeiben nyerte el a több mint 13 ezer fős Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város polgármesteri tisztét.

Még pénteken viszont Simon Miklós helyi fideszes országgyűlési képviselő megosztotta a Facebook-oldalán a Fidesz helyi csoportjának közleményét, ebben arról írnak, hogy Hosszú "önhatalmúlag megváltoztatta a választópolgárok akaratát és a város vezetésében baloldali többséget teremtett", az utóbbi időben eltávolodott a jobboldaltól, a választások előtt pedig az "ellenzéki összefogás közös jelöltjének fórumán felszólalásával egyértelműsítette, nem szándékozik tovább támogatni a Fidesz-KDNP közösségét és annak jelöltjét". 

 

A közlemény szerint Hosszú a héten be is nyújtotta a Fideszből való kilépését, ezt tudomásul vették, most pedig arra szólítják fel, hogy mondjon le a Fidesz-KDNP pártszövetség támogatásával nyert polgármesteri tisztségéről, "mert baloldali cselekedeteivel méltatlanná vált a Fidesz-KDNP logójának viselésére".

A Népszava szombaton elérte a polgármestert, aki megerősítette távozási szándékát a pártból, de részletekről nem akart beszélni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk