Nemcsak a plakátjaikat tépték le, brutális számlát is kapott ezért a nyíregyházi ellenzék

Kis-Magyarország

Nyíregyházán a városüzemeltetési cég kiszámlázta a hatósági erővel leszedett ellenzéki plakátok eltávolításának árát és a tárolási költséget. Közben az ellenzéknek adott árajánlatokkal számolva több mint 80 millió forint értékben van kint Fidesz-plakát a szabolcsi megyeszékhelyen. Az ellenzék nem tudja plakátjait kihelyezni.

„Tájékoztatom, hogy valamennyi leszedett és beszállított plakátot (570 db) átvehetik társaságunk telephelyén. A leszedéssel és a beszállítással kapcsolatos költségek: 500,- Ft + ÁFA/plakát, azaz összesen: 570 db x 500,- Ft + ÁFA = 285.000,- Ft + ÁFA összeg, melyet a plakátok átvétele előtt kell készpénzben befizetniük, a fenti telephelyen található házi pénztárunkba” – áll abban a levélben, amit a nyíregyházi városüzemeltetési cég ügyvezetője írt szerdán a szabolcsi megyeszékhely ellenzéki pártjainak .

Ezek után – mivel megítélésük szerint nincs más lehetőség a plakátolásra – Jeszenszki András ellenzéki polgármesterjelölt a Nyíregyházi emberek segítségét kéri. Kezdeményezése szerint a velük egyetértő emberek a saját tulajdonú ingatlanjuk kerítésére, ablakába helyezzék ki a plakátokat. Ezek csütörtöktől a Benczúr tér 8. szám alatt irodából elvihetőek és igényelhetőek az ellenzéki szövetség képviselő jelöltjeitől is.

Az ellenzéki plakát helye

Az ellenzéki plakát helye

 

Ellenzéki plakát: volt, nincs

Ellenzéki plakát sokáig nem is volt Nyíregyházán, mert az E.ON nem adott érdemi választ a kihelyezési kérelmeikre. Miután Debrecenben és Mátészalkán dróttal felkötött Fidesz plakátok jelentek meg az E.ON villanyoszlopain, a nyíregyházi ellenzék is akcióba lépett. Szeptember 15-én 500 plakátot tettek ki a villanyoszlopokra. Erre egy dörgedelmes Fidesz-sajtótájékoztató és a reklámcégtől, az ESMA-tól egy felszólító levél érkezett. Majd szeptember 16-ra eltűnt minden ellenzéki plakát.

A lopás miatt a helyi ellenzék a nyíregyházi rendőrkapitánysághoz fordult, egyben kitették a plakátlopást jelző felhívást is. Másnap a rendőrség tetten érte a leszedőt, egy ismert helyi biztonsági cég vezetőjét, aki saját kezűleg végezte a munkát. Ő egy önkormányzati megbízást mutatott, amely szerint a városháza hatósági osztályának utasítására távolították el a plakátokat – védendő a reklámcég érdekeit.

Egyenlőtlen feltételek között

„Nyíregyházán választásra elkülönített önkormányzati plakáthely nincs. Kértük, de lesöpörték a javaslatunkat. Az önkormányzati sajtóban nem szerepelhetünk, sajtóban hirdetni nem lehet, mert nem jelentkezett be egyik sajtóorgánum sem hirdetőnek, üzleti helyek megfizethetetlenek. A Fidesz százas nagyságrendű  ESMÁ-s lengőn (150 ezer+áfa/db), óriásplakáton, city light-on van kint” – mondta a Narancs.hu-nak Lövei Csaba az ellenzék önkormányzati képviselőjelöltje.

Pénz és plakát van dögivel...

Pénz és plakát van dögivel...

 

Hozzátette, hogy az ellenzéknek adott árajánlatokkal számolva több mint 80 millió forint értékben van kint Fidesz-plakát a városban. Nem mellesleg az ellenzéket a politikai káron kívül az akcióval legalább egymilliós anyagi veszteség is érte.

Közterület: totális Fidesz-uralom

Lövei vélekedése szerint a Fidesz azért foglalja el totálisan a szabolcsi megyeszékhely köztereit, mert itt csak két polgármesterjelölt van. A fideszes Kovács Ferenc és a teljes ellenzéki összefogás aspiránsa, Jeszenszki András.

Lövei Csaba: az ellenzék sehol nem szerepelhet

Lövei Csaba: az ellenzék sehol nem szerepelhet

Fotó: Lövei Csaba/Facebook.com

„Rá lehet-e azokra bízni egy nagyvárost, akik nem képesek egy napig sem elviselni a politikai ellenfeleik plakátjainak látványát? Ez a „szokásos” választási plakátletépős össznépi játékhoz képest egy új minőség jelent” – a hangsúlyozta a Narancs.hu-nak Lövei Csaba.

Figyelmébe ajánljuk