Súlyos szexuális bűncselekmények miatt most is letartóztatásban van az egykori nagyszénási történelemtanár

Kis-Magyarország

Súlyos szexuális bűncselekményekkel gyanúsítanak a hatóságok egy volt nagyszénási általános iskolai tanárt és a sértett lány nevelőapját. Egyikük jelenleg is letartóztatásban van, míg másikuk bűnügyi felügyelet alatt.

Korábban hírt adtunk arról, hogy öt hónappal ezelőtt, február elején az Orosházi Rendőrkapitányság őrizetbe vette a gyanú szerint szexuális visszaélést elszenvedő lány nevelőapját és a nagyszénási Czabán Samu Általános Iskolában tanító történelemtanárt. Néhány nappal később az oktatási intézmény fenntartója, a Békéscsabai Tankerületi Központ megszüntette az orosházi illetőségű óraadó tanár megbízási szerződését. Az esetről a sajtó három héttel később, február végén számolt be.

Akkor a Narancs.hu kiderítette, hogy az orosházi történelemtanárt, N. Z.-t két évvel korábban azért távolították el az egyik helyi iskolából, mert szintén szexuális visszaélés gyanújába keveredett: furcsa és félreérthető üzeneteket küldött egy 15 éves lánynak, bár akkor bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója, Víghné Pintér Lilla igazgató akkor azt írta portálunk megkeresésére: „Ha bűncselekmény gyanúja is felmerült volna, haladéktalanul feljelentést tettünk volna, ám mivel ilyenről akkor sem a szülők, sem a diákok, sem pedig a pedagógusok nem tudtak, a férfi eltávolítása volt a legtöbb, amit tehettünk. Iskolánk semmiféle visszaélést nem tűr meg, különösképp akkor nem, ha azt gyermekek sérelmére követik el.”  

Lakhelyén, Orosházán a helyi közvélemény rádiós bemondóként és vőfélyként is ismeri az előzetes letartóztatásban lévő tanárt. A helyiek úgy tudják, hogy rendszeresen késett a munkából, óráit nem kezdte el időben, emellett egyes hírek szerint az itallal is gondjai akadtak, és volt, hogy beosztásához nem illően viselkedett a gyerekek előtt. 

Első megközelítésre nem volt érthető, hogy ilyen előzmények után miért alkalmazta a tanárt a nagyszénási alapfokú iskolában a Békéscsabai Tankerületi Központ. Bánki András igazgató ezt megkeresésünkre még tavasszal azzal magyarázta, hogy az Orosházi Református Általános Iskola fenntartója nem a tankerület, így az eset kapcsán nem rendelkeztek információval, vagyis míg az egyházi fenntartású iskolából korábban menesztették a férfit, ez az állami tankerületi iskoláknak nem jutott a tudomására. 

A Narancs.hu kérdésére a Békés Vármegyei Főügyészség most azt közölte, hogy az ügyben „a nyomozó hatóság egy személyt szexuális visszaélés bűntette és gyermekpornográfia bűntette, míg egy a másikat szexuális erőszak bűntette miatt hallgatott ki gyanúsítottként. Az előbbi bűncselekményekkel érintett férfi letartóztatását jelenleg augusztus 5-ig hosszabbította meg a nyomozási bíró, míg a másik férfi bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll 2023. július 20-ig. A nyomozás jelenleg is folyamatban van a két férfi ügyében, a konkrét tényekkel és az elvégzett nyomozati cselekményekkel kapcsolatban egyrészt a sértett védelme, másrészt az eljárás érdekei miatt nem tudok tájékoztatást adni.”

Az ügyben megkerestük a megyei rendőr-főkapitányságot is, amely azt közölte, hogy a sértett lányt, a nagyszénási általános iskola tanulóját tanúként már meghallgatták a nyomozók.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk