Szekszárdon a művelődési ház tánctanára zaklathatott gyerekeket

Kis-Magyarország

A művelődési ház vezetője a helyi fideszes polgármesterjelölt, kérdéseinkre nem válaszolt. A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz.  

Mint arról beszámoltunk, Bonyhádon egy tanár szexuális tartalmú üzeneteket küldözgetett 13 éves diákjának, a tanárt végül felfüggesztették állásából

Ennek nyomán jutott el szerkesztőségünkbe egy levél egy hasonló esetről Szekszárdon, melyről az ATV Híradó is beszámolt. A Magyar Narancsnak is eljuttatott levél szerint a szekszárdi Babits Mihály Művelődési Központban egy tánctanárt vádolnak a szülők azzal, hogy szexuálisan zaklatott diákokat. A tanár 10 év feletti gyerekekkel foglalkozik, a hozzánk eljutott levél szerint  a férfi „tapogatja, csókolgatja, szexuális kapcsolatra próbálja meg őket rávenni, üzenetekben zaklatja őket”.

A levélíró arra is kitért, hogy bár jelezték a problémát a tankerületnek, a táncegyesület vezetőjének és a művelődési ház igazgatójának, Berlinger Attilának is, segítséget nem kaptak. Berlinger Attila jelenleg a Fidesz-KDNP szekszárdi polgármester-jelöltje, megkeresésünkre nem válaszolt, ahogy a Szekszárdi Tankerületi Központ vezetője, Gerzsei Péter sem. 

A levél szerint a szülők tavaly feljelentést is tettek a rendőrségen, mostanra több mint 20-an tettek vallomást is. A Tolna Megyei Rendőrfőkapitányságtól azt a választ kaptuk, hogy a Szekszárdi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen. Az eljárás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem adtak.

Ügyészségi forrásunk szerint a Tolna Megyei Főügyészség valóban elfogultságot jelentett be, ezért a nyomozást a Baranya Megyei Főügyészség felügyeli.

A levélíró ugyanakkor attól fél, hogy az ügy felderítését a választásokig elhúzzák, majd megpróbálják eltussolni. Az érintett tánctanár továbbra is foglalkozik gyerekcsoportokkal a művelődési házban. 

(Borítóképünk illusztráció.) 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk