Szigliget lemondott polgármestere: „Bizonyos befektetőkkel szemben védtelenek vagyunk”

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 2.

Kis-Magyarország

Balassa Balázs arra kérte az ellenzéket, hogy ne használják eszköznek a politikai csatákban.

„Bizonyos vállalkozókkal, befektetőkkel szemben, úgy érezzük, védtelenek vagyunk. Úgy látjuk, ezeket a folyamatokat településvezetőként már nem tudjuk megállítani, így a testület a lemondásával szeretné felhívni a közvélemény figyelmét a veszélyekre” – fogalmaz a település honlapján közzétett levelében Balassa Balázs, Szigliget korábbi polgármestere, aki két hete a képviselő-testülettel egyetemben lemondott posztjáról.

Szigliget: kétségbeesett figyelmeztetés a polgármester és a testület váratlan lemondása

Vajon lehet magyar mintaprojekt az északi Balaton-part egyik legszebb faluja, vagy az is az „ingatlanfejlesztők" martaléka lesz? Sokak szerint utolsó figyelmeztetés a szigligeti polgármester és a képviselő-testület váratlan lemondása. A Narancs.hu a helyszínen az alábbiakat tapasztalta.

A bejegyzésben – amit a 24.hu vett észre – kiemelte, ők nem pozícióért lettek a település vezetői, nekik küldetésük a falu értékeinek megőrzése. Az ellenzéket arra kérte, ne használják eszköznek a politikai csatákban.

„Kérek mindenkit, ne kezdeményezzenek demonstrációt, tüntetéseket, ahogy ezt többen jelezték. Csak egy kérésünk van, legyünk résen és vigyázzunk a jövő nemzedékének örökségére!” – fogalmaz.

Figyelmébe ajánljuk