Egyenesen Felcsútról, Mészáros közeléből pénzelik a szombathelyi fideszes "csodafegyvert"
Szombathelyi_hirlap1.jpg

Egyenesen Felcsútról, Mészáros közeléből pénzelik a szombathelyi fideszes "csodafegyvert"

  • narancs.hu
  • 2019. április 25.

Kis-Magyarország

A szombathelyi bedobós lappiacon alig másfél hónapja megjelent Szombathelyi Hírlap találgatásokra ad okot. Vajon ki finanszírozza a sajtóterméket és miből tarja fent magát? Érdekes eredményre jutottunk. Egészen Mészáros Lőrinc közelébe. Felcsútra.

A Narancs.hu március végén számolt be arról, hogy a szombathelyi polgármester, Puskás Tivadar sajtósának felesége újságot csinál. A magát polgári-konzervatívnak tartó sajtótermék a szombathelyi ellenzéket a padláslesöprő kommunistákkal és az ÁVO-val hozta össze. Ahogy arról is hírt adtunk, hogy április elején Nemény Andrást az MSZP szombathelyi frakcióvezetőjét, Czeglédy Csaba helyi ügyvédet és politikust, valamint az LMP-s Ungár Pétert a „polgári lap” címlapján együtt tálalta. Majd „Bolsevik tempóról” szóló címlappal jelentkezett.

A

A "polgári lap" szintet lépett

Fotó: narancs.hu

Közpénz nincs benne, a Szombathelyi Hírlap múlt heti számában, külön szerkesztőségi jegyzetben hívták fel az olvasók figyelmét, hogy „lapunk nem tartalmaz állami és önkormányzati hirdetéseket, így azzal sem vádolhatnak minket, hogy közpénzből működünk” – írták.

És jött a Vasútvillamosító Kft. és a Mészáros-vej!

Magánhirdetésekkel sem állt jól eddig a szombathelyi Fideszhez egyértelműen közel álló ingyenes és minden postaládába bekerülő hetilap. Eddig egy negyed oldalas hirdetés jelent meg helyi mikrovállalkozásoktól egy-egy számban, de volt olyan hét, hogy egyetlen hirdetés sem volt az újságban.

Az április 18-ai számban viszont már két negyedoldalas hirdetés mutatja, hogy kezd beindulni az üzlet. Nem is akárhonnan jött a bevétel: a Vasútvillamosító Kft-től, amely – a reklámja szerint – „hetven éve áll a vasút-villamosítás szolgálatában.” Ez fontos érv lehet azoknál a szombathelyi lakosoknál, akik éppen vasút-villamosítási terveket forgatnak a fejükben.

A Vasútvillamosító Kft. nem is magyar tulajdonú gazdasági társaság, a cégbejegyzés szerint a brnói székhelyű Rafinanz Promotion CZ s.r.o a többségi tulajdonosa, amelynek viszont magyar többségi tulajdonosa van. Nem más, mint Homlok Zsolt, aki a leggazdagabb magyar, Orbán Viktor jó barátjának és strómanjának, Mészáros Lőrincnek a veje. Nem mellesleg, felcsúti lakos.

Túl mindenen

Túl mindenen

Fotó: Facebook.com

Főszerepben a Ligetvédő-ellenes Haladás-drukker

A másik negyedoldalas hirdető a Marcus Security, amely a szombathelyieknek a tavalyelőtti és tavalyi karnevál, Szent Márton év egyes eseményei, az Ákos-koncert biztosítása révén lehet ismerős. A Marcus Security néven jelenleg nincsen cég bejegyezve, az idei év elején törölték. A cégkereső a névre a PB Human Consulting Kft-t dobja ki.

A PB Human egyik tulajdonosa és ügyvezetője Pongrátz Balázs, aki a Marcus Soldier Team Kft-ben 2016-ig volt tulajdonos. A Marcus Soldier franchise partnere – honlapjuk szerint – Őze Balázs, a Szombathelyen jól ismert Haladás-drukker, a B-közép tagja, aki a Nyugat.hu egy korábbi cikke szerint a Ligetvédők ellen védte a Ligetet még 2016-ban.

Egyébként neki is volt vállalkozása, de a cégvezetéstől eltiltották. Ez az eltiltás még most is hatályos.

Figyelmébe ajánljuk