Utólag cenzúrázták a kecskeméti polgármester maszkos fotóit

  • narancs.hu
  • 2020. március 20.

Kis-Magyarország

A Hírős városban csupa fordulat ilyentájt az élet.

Akik megfogadták a polgármester kérését, és hivatalos helyekről, többek között a népegészségügyi központ honlapjáról is tájékozódnak a koronavírusról, azok okkal ijedhettek meg, amikor a minap sajtófotókon maszkban jelent meg egy városházi egyeztetésen Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester – számolt be a kecsUP.hu.

Az egyik ajánlott honlap, a kormány koronavírussal foglalozó site-ja ugyanis a felhívásában azt kéri, hogy ne hordjunk maszkot, ha nem vagyunk betegek. Erről van egy tájékoztató plakát is.

Ezért fordult a kecsUP.hu kecskeméti városházához, hogy megtudják: beteg-e Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Engert Jakabné alpolgármester, valamint azok, akik az egyeztetésen maszkban ültek?

Csoportkép a maszkos polgármeserrel

Csoportkép a maszkos polgármeserrel

Fotó: hiros.hu

"Ez most olyan helyzet..."

Az önkormányzati sajtószóvivő azt válaszolta: „Ez most egy olyan helyzet, amikor mindenki maga dönti el, hogy mennyi óvintézkedést tart elegendőnek. (…) Különösen akkor, ha többen vagyunk teremben.” Majd megnyugtattak mindenkit, hogy a Hírös város első embere egészséges.

Arra a kérdésre nem kapott választ a kecsUP.hu, hogy a városházán miért nem hisznek a hivatalos tájékoztatóknak, de azt sem tudták meg, hogy a Kecskeméti Tv stábjának nyilatkozva miért nem viselte a maszkot Szemereyné Pataki Klaudia.

Aztán eltüntették a polgármestert

Eztán valami összekuszálhatta az önkormányzati finanszírozású hiros.hu szerverét, mert a polgármester maszkos fotói eltűntek az oldalról. Pedig két híradásban is szerepelt korábban. Az egyiken a közeli fotója, amint az asztalnál ül. Mivel az internet nem felejt, és a tárolt változatot megtalálta a kecsUP.hu.

Cenzúra vagy öncenzúra? Maguktól nyúltak bele, vagy átszóltak a városházáról? – tette fel cikkében a kérdéseit a független kecskeméti hírportál. Mindez azt követően történt, hogy ők a maszkos fotóról érdeklődtek az önkormányzatnál.

Ugyanaz a csoportkép polgármester nélkül

Ugyanaz a csoportkép polgármester nélkül

Fotó: hiros.hu

Aztán fordulat történt. Bár választ továbbra sem kaptak a hiros.hu-tól, egy újabb cikkhez megint azt a fotót tették ki, amelyen látható a maszkos polgármester.

A hiros.hu portált kiadó Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft évi közel 180 millió forintos önkormányzati támogatást kap.

Figyelmébe ajánljuk