Könyvmelléklet – Visszhang

Jessica Martinello – Grégoire Mabire: Rémes rendrakás

Könyv

Kupika, a kis szőrmók szörny éppolyan lény, mint amilyennek egy szörnyet elképzelünk: fekete, gömbölyded, nagy éles fogai és karmai vannak. Szeret másokat megviccelni.

Gyerekszörny még, így nem sokban különbözik az embergyerekektől, imádja az édességet, szeret kosarazni, és utál rendet rakni. Ám egy szép napon találkozik egy Máté nevű kisfiúval, aki megváltoztatja a rendrakáshoz fűződő viszonyát. Épp sétálgat este a háztetőn, amikor arra lesz figyelmes, hogy egy kisfiú nagy kedvvel rendezgeti a játékait. Nem érti a szörnyecske, hogy mi történik, meg jó mulatságnak is tűnik, hát jól megijeszti Mátét. Szegény annyira megijed, hogy csak ennyit tud mondani: „Kérlek, ne edd meg a játékaimat, inkább mindent elpakolok!”

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Kommunális hulladékkal fűti a Duna Aréna létesítményeit a Budapesti Közművek a vizes VB alatt

  • Fizetett tartalom

A Budapesti Közművek keretén belül működő FŐTÁV Távhőszolgáltatási Divízió 2017 óta látja el távfűtéssel a Duna Arénát. A hőenergiát jelenleg a Budapesti Közművek tulajdonában lévő Fővárosi Hulladékhasznosító Mű állítja elő. Az erőmű az éves nagykarbantartás után június közepén újra üzembe állt, - így a medencék megfelelő hőmérséklete és a használati melegvíz folyamatosan biztosított a FINA Világbajnokság gördülékeny lebonyolításához, valamint a magyar sikerekhez.