Könyvmelléklet – Visszhang

Jessica Martinello – Grégoire Mabire: Rémes rendrakás

Könyv

Kupika, a kis szőrmók szörny éppolyan lény, mint amilyennek egy szörnyet elképzelünk: fekete, gömbölyded, nagy éles fogai és karmai vannak. Szeret másokat megviccelni.

Gyerekszörny még, így nem sokban különbözik az embergyerekektől, imádja az édességet, szeret kosarazni, és utál rendet rakni. Ám egy szép napon találkozik egy Máté nevű kisfiúval, aki megváltoztatja a rendrakáshoz fűződő viszonyát. Épp sétálgat este a háztetőn, amikor arra lesz figyelmes, hogy egy kisfiú nagy kedvvel rendezgeti a játékait. Nem érti a szörnyecske, hogy mi történik, meg jó mulatságnak is tűnik, hát jól megijeszti Mátét. Szegény annyira megijed, hogy csak ennyit tud mondani: „Kérlek, ne edd meg a játékaimat, inkább mindent elpakolok!”

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.