Könyvmelléklet – Visszhang

Anita Loughrey – Lucy Barnard: Erdei mesék minden évszakra

Könyv

Pedagógiai alapvetés, hogy az olvasás tanítását más tantárgyi és nevelési információkkal érdemes összekötni, hiszen egy ilyen 2 in 1 megoldással nemcsak időt lehet megtakarítani, de a gyerek is játéknak vélheti azt, amit máskor rosszízű tanulásnak tart.

Az Erdei mesék minden évszakra című kiadvány 5+-os gyerekeknek szól, és iskolapéldája e tantárgyi árukapcsolásnak. A 4 évszak 4 mese alcímű könyvnek négy különböző hőse van: a nyúl, a béka, a mókus és a róka. Mindegyikük egy-egy évszak alkalmával bukkan elő, és kerül könnyen orvosolható konfliktusba. Például a kisebbik nyuszi az anyukáját lepné meg valami szép ajándékkal, de a bátyja valami értékesebbel áll elő. Az anyuka persze egyszerűen lerendezi a problémát („egyformán szeretlek mindkettőtöket”), a könyv írója, Anita Loughrey pedig úgy rendezi a dolgokat, hogy a tavasz mint évszak kerüljön előtérbe, azzal hozza összefüggésbe. A fejezet végén mindenféle tavaszi szabadidős tevékenységet felsorol, sőt arra is van gondja, hogy a fejezet legvégén rákérdezzen: „Megtaláltad a tavasz jeleit a mesében?”

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Hóhelyzet van

  • narancs.hu
Csütörtök éjfélig az ország középső részén 5-15 cm-es vizes, tapadó hóréteg alakulhat ki. Tömegközlekedők, home office-osok előnyben.