Könyvhét, lazán – Öt szerző, három kérdés

Könyv

Az Ünnepi Könyvhéten öt szerzőt kérdeztünk az alkalomhoz cseppet sem illő komolytalansággal.

Három kérdésünk ez volt:

1. Mondanál három okot, hogy miért ne vegyük meg az új könyved?

2. Ismerkedtél, csajoztál/pasiztál már könyvhéten?

3. Mit csinálnál most szívesebben?

 

 

Nyerges Gábor Ádám:

false

1. Az első, hogy elég vastag könyv, ami sokakat el szokott riasztani. A másik, hogy bár nagyrészt gyerekekről szól, de úgy érzem, nem olyan klisészerű gyerekirodalom, ami egyébként népszerű szokott lenni. A harmadik ok, hogy általában elég drágák a könyvek (bár itt a könyvhéten kedvezményes), de nekem például lehet, hogy így is drága lenne. Ezzel lehetséges, hogy le is beszéltem mindenkit.

 

 

2. Bármelyik másikon már igen, általában rossz eredménnyel. Ezen a könyvhéten leragadtam a csajozós jellegű köszönésnél, ami aztán nem fejlődött tovább. Ez sokat megmagyaráz abból, miért írok ennyit.

3. Most semmi ilyet nem tudnék mondani. Biztos, hogy valami nőtársaságban, sok alkohollal, ahol nincs kánikula (bár most itt a szél rendben van).

 

Szabó T. Anna:

false

1. Egyrészt, mert elszomorító. Másrészt, mert kegyetlen. Harmadrészt, mert szép.

2. Rendhagyó a helyzetem, mert már 25 éve vagyok a férjemmel. De ha pasizásnak tekinthető, randevúztunk a könyvhéten. Az életem legszebb pillanata volt, amikor együtt dedikáltunk. Most sajnos elcsúsztak időben a dedikálásaink, de ígérem, legközelebb „pasizni” fogok ismét a könyvhéten.

3. A kertemben lennék, és örülnék a rózsáimnak, amiket egész évben gondoztam. De egyébként oda vágyom legjobban, ahol általában vagyok; nincsenek óriási léptékű vágyaim. Illetve zenét hallgatnék, mert telítődtem egy kicsit a nyelvvel és a beszéddel.

 

Kabai Lóránt:

false

1. Szerintem túl színes kívül, túl egyszerű belül. A harmadik ok mindent visz: gyakorlatilag nincs már belőle.

 

2. Már régebb óta meglévő barátnővel jártam ide többnyire. Itt még nem sikerült, de szerintem már nem is kell, hogy sikerüljön, elég öreg vagyok ahhoz.

 

3. Otthon aludnék.

 

Bodor Johanna:

false

1. Ne vegyék meg, ha nem érdekli egy diktatórikus országon belüli történet egy variációja. Ne vegyék meg, ha egy rutinos írónak a munkáját akarják olvasni. És ne vegyék meg, ha nem akarják tőlem azt kérni, hogy folytassam.

2. Sajnos, nem fordult elő.

3. A férjemmel lennék, minimum a portugál tengerparton.

 

Grecsó Krisztián:

false

.

1. Azok ne vegyék meg, akik nem akarnak jól szórakozni. Szerintem a pénzt is kíméli, ha nem veszik meg; végül is annyival több megmarad, el lehet inni, az is egy jó dolog. Azon kívül: amúgy is egy antipatikus fiú vagyok, így hát minek.

2. Régóta hűséges és komoly férfi vagyok, úgyhogy esélyem sem lenne könyvhéten csajozni.

 

 

3. Két hete voltunk Tiszafüreden egy nagyon szép diófás kertes házban, most oda nagyon szívesen elmennék bográcsozni egyet, ha lehetne.

Figyelmébe ajánljuk