A Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület (MIJE) reméli, hogy a kormánymédia a jövőben visszavesz a migránsozásból

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 13., 12:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az eddigi, kormánysajtóban megjelent támadások miatt közleményben szólalt fel a szervezet.

A MIJE ma közleményt juttatott el az Országos Sajtószolgálatnak, melyben egyetértésüket fejezték ki Orbán Viktor azon szavaival kapcsolatban, miszerint „a magyar politika nem szimpatizálhat a demokráciaexport-elméletekkel, nem társulhat azokhoz, akik más népeket kioktatnak, és akik a német, az orosz, a török népet és annak vezetőit sértegetik". A MIJE úgy látja, hogy a fenti elvet nemcsak nemzeti, hanem vallási csoportok sértegetésénél is követni kellene. Az egyesület ezután roppant finoman jelzi közleményében, hogy eddig nem éppen a tolerancia, és a politikai korrektség jellemezte egyes médiumok, illetve politikusok kommunikációját, amikor bizonyos csoportokról beszéltek.

„Reméljük, hogy azok a médiumok, illetve közszereplők és politikusok, amik és akik az utóbbi időben többnyire méltatlan módon támadták az említett (és nem említett) csoportokat, átgondolják ezen tevékenységük etikai aspektusait és lehetséges társadalmi következményeit, különösen a közelmúlt eseményeire tekintettel: az általános hangulatkeltés – világnézeti meggyőződéstől, politikai elköteleződéstől függetlenül- fizikai atrocitásokba csaphat át egyházi személyekkel szemben is, mely elítélendő, érje az bármely felekezet tagját is e minőségében, legyen akár a társadalom többsége vagy egy kisebbség által követett vallás képviselője”

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 13., 12:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  Kovacs
  2018. május 14., hétfő 14:52
  Igen. Ezért írtam azt, hogy...
  A MIJE "tempót"nem akar à la KKK. (mert a KKK-t nem lehet megsérteni, mint..."német, az orosz, a török népet és annak vezetőit"...utalgatva erre.)
  rworse! Ne maszatolj! Nem áll jól neked. Se.
 2. 2
  rworse
  2018. május 13., 23:02
  A MIJE azt akarta mondani, hogy nem akarnak Magyarországon Ku-Klux-Klan tempót.
 3. 1
  Kovacs
  2018. május 13., 15:41
  Nagyon érdekes, hogy a Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület pont ezt a demokráciaexportelméletes gondolatot említi. (attól függetlenül, hogy ha akarna se tudna a magyar kormány demokráciát exportálni, mert ilyet nem ismer, Szlovéniában például a rasszizmussal kampányolt. Ergo a demokrácia nem exportképes a gyűlöletkeltés viszont igen?)
  Persze, rettenetesen nehéz dolog ezt egyszerűen kifejezni (a Magyar Iszlám Jogvédő Egyesületnek is) : A magyar kormány lenne szíves befejezni az ember és emberiességellenes heccelését a szögesdrótján innen és túl "basszamegkéremajókereszténydemokráciájáthacsakerretelikabból"!

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Olvasókártya programok ITT

best of Narancs

Blog

még több cikk

Kis-magyarország

még több Kis-Magyarország...

Kultúra

még több Kultúra...