130 milliót gyűjtöttek a futárnak, aki szembeszállt a késelővel

  • narancs.hu
  • 2023. november 26.

Külpol

A brazil bevándorló a sisakjával ütötte le az algériai támadót Dublinban. 

131 és fél millió forintnak megfelelő összeget, közel 300 ezer fontot gyűjtöttek össze Írországban Caio Beniciónak, annak a futárnak, aki csütörtökön megállította a késsel támadó ámokfutót – írja a Guardian.

Csütörtökön Dublin központjában egy ötven év körüli algériai férfi öt embert, köztük három gyermeket sebesített meg. A sérültek között van egy 30 év körüli óvónő, aki megpróbálta védeni a gyerekeket. A támadót végül úgy sikerült megfékezni, hogy a 43 éves Caio Benicio a Parnell térnél járva motorral látta, mi történik, és a bukósisakjával verte fejbe a késelőt, aki a földre zuhant, és akkor már mások is közbeavatkoztak. 

A támadót a rendőrök elfogták. Az eset után azonban zavargás tört ki Dublinban, egy ötvenfős, bevándorlásellenes csoport kirakatokat tört be és fosztogatott. Felgyújtottak egy buszt, egy rendőrautót és egy villamost, emiatt a buszközlekedést éjszakára le kellett állítani.

„Úgy tűnik, ők utálják a bevándorlókat. Nos, én bevándorló vagyok, és mindent megtettem, hogy megpróbáljam megmenteni azt a kislányt” – idézte csütörtökön a Telex írása a brazil férfit, akinek egy 12 éves fia és egy 19 éves lánya van. 

A futárnak és mindenkinek, aki akkor segíteni próbált, Leo Varadkar ír miniszterelnök közönetet mondott, „igazi ír hősöknek” nevezte őket. Benicio azt mondta erre, nem tartja magát hősnek: „Szülő vagyok. Nekem is van két gyerekem. Azt hiszem, minden szülő ugyanezt tenné” – mondta.

A címlapkép november 23-án készült, a késelés után zajlott tüntetésről. Fotó: MTI/EPA/Mostafa Darwish

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk