„Hé, medve!” – 24 óra, két támadás Romániában

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 26.

Külpol

Vicces üzenetben riasztotta az embereket a katasztrófavédelem diszpécsere, de rászóltak, hogy ez nem játék.

Szombaton este a romániai Prahova megye Breaza településének közelében erdős területen rátámadt egy medve egy 58 éves férfira, aki a fején és a tarkóján sérült meg. Kórházba vitték, stabil az állapota, de meg kellett műteni. „Az a durva, hogy a hétvégén nem is ez volt az egyetlen eset a megyében” – tudósít a Főtér.

Néhány órával korábban ugyanis egy 45 éves férfit vittek be a Ploieşti-i megyei sürgősségi kórház intenzív osztályára, súlyosabb sérülésekkel. Ezt az embert Comarnic közelében támadta meg egy medve, és az orvosok szerint sérülései alapján kész csoda, hogy életben maradt.

Ilyen esetben a romániai katasztrófavédelem diszpécserszolgálata értesíti a környékbelieket a veszélyről a RoAlert nevű figyelmeztető rendszeren. Ahogy a portál írja,  a diszpécser Brassóban a hét elején vicces üzenetben tette közhírré, hogy emberre veszélyes medve kószál a környéken. Az „Ursu Baaa” kezdetű üzenetet kétségkívül mindenki értette, a laza fogalmazás miatt azonban a katasztrófavédelem fegyelmi vizsgálatot indított a kolléga ellen, és elnézést kért a közvetlen hangnem miatt.

A kép forrása: Főtér.ro

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk