24 órás sztrájkba kezdtek a New York Times újságírói

  • narancs.hu
  • 2022. december 8.

Külpol

40 éve nem volt ilyen.

A New York Times több mint ezer újságírója és alkalmazottja 24 órás munkabeszüntetésbe kezdett csütörtökön. Negyven éve ez az első ilyen jellegű sztrájk az újságnál – írja az AP. Az újságírók azt mondták, elegük van az elhúzódó tárgyalásokból, amiket még 2021 márciusában a lejárt szerződéseik miatt kezdtek.

A szakszervezet múlt héten jelentette be, hogy több mint 1100 alkalmazott 24 órás munkabeszüntetést tart a mai napon, ha a két fél nem jut megállapodásra. A tárgyalások kedden és részben szerdán is folytak, de a felek továbbra sem tudtak megegyezni olyan kérdésekben, mint a béremelés és a távmunkára vonatkozó irányelvek.

Szerda este a szakszervezet a Twitteren közölte, hogy nem született megállapodás, így a dolgozók sztrájkba léptek. "Készek voltunk addig dolgozni, ameddig csak szükséges, hogy tisztességes megállapodást érjünk el, de a vezetőség felállt az asztaltól" - szerepel a bejegyzésben.

Azt is írták, hogy "soha nem könnyű döntés megtagadni a szeretett munka elvégzését, de tagjaink hajlandóak megtenni mindent, hogy egy jobb szerkesztőséget nyerjünk mindenkinek".

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk