A Fidesz nem szavazta meg az EP állásfoglalását arról, hogy egyes uniós politikusok orosz érdekeket szolgálnak

  • narancs.hu
  • 2024. február 9.

Külpol

A magyar kormánypárt képviselői mind tartózkodtak a szavazásnál.

Az Európai Parlament csütörtökön elfogadott állásfoglalása szerint egyes választott európai uniós politikusok és pártok tudatosan szolgálják az orosz vezetés érdekeit, aláásva ezzel az EU egységét és demokráciájátszúrta ki a Telex.

A MEPWatch adatai szerint a szöveg végszavazásánál 433-an nyomtak igent és 56-an nemet. Köztük volt a teljes Fidesz is a maga 12 képviselőjével.

A végül így is elfogadott szöveg nem említi se a Fideszt, se Magyarországot, az orosz befolyást francia, szlovák és katalán példákkal illusztrálja. 

Ugyanígy nem szavazott a Fidesz a belarusz ellenzék üldözéséről szóló állásfoglalással kapcsolatban: itt 1400 politikai fogoly azonnali és feltétel nélküli elengedését kérték határozatban, a tagállamoktól pedig keményebb szankciókat vártak.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.