A halála után két héttel választottak meg egy jelöltet Indiában

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. május 16.

Külpol

Támogatói a halála ellenére sem akarták megszegni az ígéretüket, ezért voksoltak rá. 

Halála után két héttel nyerte meg az önkormányzati választást egy nő az indiai Uttar Prades államban hivatalos keddi bejelentés szerint. A 30 éves nő, Asija Bi annak ellenére nyerte meg a választást az ország legnépesebb államában, hogy a voksolás előtt 12 nappal betegségben meghalt.

Férje, Muntazim Kuresi értesítette ugyan a halálesetről a helyi választási irodát, de a választókerületi elnök az AFP hírügynökségnek azt mondta, nem indult hivatalos eljárás a nő jelöltségének visszavonása érdekében. Hozzátette, hogy egy sikeresen elindított jelölési eljárásnak sem a megszakítására, sem a leállítására nincs lehetőség.

Asija Bi népszerűsége pedig olyan nagy volt a választókerületében, hogy hívei nagy számban úgy döntöttek: halála ellenére is rá fognak szavazni az iránta érzett tiszteletük és csodálatuk kifejezéseként. A Times of India című napilap kérdésére válaszolva egy helyi lakos azt mondta:

a fiatal nőnek sok olyan támogatója volt, akik még a halála után sem kívánták megszegni ígéretüket, hogy rá fognak szavazni.

Ezért nem okozott meglepetést körükben, hogy Asija Bi a szavazatok 44 százalékával megnyerte a választást. Megözvegyült férje szerint Asija a nyugalmával és kiegyensúlyozott személyiségével hódította meg a választók szívét.

Indiában nem új keletű, hogy az izgalmakkal teli, olykor kaotikus viszonyok között zajló választások kimenetelében döntő szerepet játszanak a személyes, családi vagy közösségi kapcsolatok; függetlenül attól hogy helyi, szövetségi államon belüli vagy országos választásról van szó.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk