A magyar kormány már tavaly tudhatott Putyin háborús terveiről

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 17.

Külpol

A Washington Post szerint az amerikai hírszerzés több országgal is közölte információit. 

Gigantikus cikkben meséli el az ukrajnai orosz invázióhoz vezető utat a Washington Post, amelyben az amerikai, ukrán és európai kormányok felelős vezetői mondják el részletesen, mikor és mit tudtak, és hogyan készültek az egyre biztosabbá váló orosz beavatkozásra – szúrta ki a 444.hu.

A cikkből kiderül, hogy a magyar kormány – más kormányokkal együtt – már tavaly novemberben tudhatott az Ukrajna megszállására irányuló orosz tervekről.

A 444.hu szemléje szerint a Washington Post részletes leírását adja egy nem nyilvános brüsszeli találkozónak, ahol Avril Haines, az amerikai hírszerzés vezetője a NATO-tagok nagykövetei előtt ismertette a Kreml szándékait. Az amerikai hírszerzésnek addigra már nagyon pontos – és később beigazolódott – értesülései voltak az orosz tervekről műholdképek, lehallgatások és ügynöki jelentések alapján. A konkrét titkosszolgálati anyagok közül is megosztott valamennyit Haines, de biztonsági okokból nem ment bele részletekbe. A brit küldött, aki támaszkodhatott saját hírszerzése jelentéseire, felállt, és indulatosan közölte, hogy amit az amerikaiak mondanak, az igaz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk