A mariupoli polgármester arról számolt be, kolerajárványra utaló jelek vannak

  • narancs.hu
  • 2022. június 10.

Külpol

 Több tucat fertőzött lehet a városban. Nincs szemétszállítás, működő víz- és csatornarendszer, és gondot okoz a halottak eltemetése.

Mariupolban kolerajárványra utaló jelek vannak. Több tucatnyian fertőződhettek megmondta Vadim Bojcsenko, a város polgármestere a BBC-nek.

Rengeteg a halott. Nem volt még mód összeszedni az összes a holttestet, akiket a bombázásokban öltek meg. Sok holttest még mindig a romok alatt van. A problémát súlyosbítja a február óta nem működő szemétszállítás hiánya, ráadásul nincs működő a víz- és csatornarendszer sem – tette hozzá.

Bojcsenko szerint a nyári meleg és a heves esőzések is rontanak a helyzeten, főleg, hogy

a víz beszivárog a rögtönzött temetkezési helyekre. A keletkező keverék a folyók és kutak felé folyik, ahonnan az emberek vízhez jutnak. Ez a víz már most is mérgezett, az egész városban elterjedt.

A megszálló hatóságok hoznak vizet a városba, de nem eleget. Az emberek még mindig a kutakhoz mennek, és ezt a mérgezett vizet veszik magukhoz.

A polgármester azt mondta, intézkedéseket hoznak, nehogy a betegség Ukrajna más régióiban is elterjedjen. A Mariupolból ukrán ellenőrzés alatt álló területekre utazó embereket megvizsgálják a kolera tüneteire.

(BBC)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk