A szerdán likvidált Hamász-vezető utolsó perceiről tett közzé drónfelvételt az izraeli hadsereg

  • narancs.hu
  • 2024. október 18.

Külpol

Jahjá Szinvár holttestét csak csütörtök délután azonosították.

Az izraeli hadsereg (IDF) közzétett egy drónfelvételt, amelyről azt állítják, hogy a Hamász szerdán meggyilkolt gázai vezetőjének, Jahjá Szinvárnak az utolsó perceit mutatja be – írja a Guardian beszámolója alapján a Telex.

A videón egy sálakba burkolózott férfit lehet látni, aki egy romos lakásban, összegörnyedve ül egy fotelben. Az is látszik, hogy a férfi jobb karja súlyosan megsérült, másik karjával pedig a videó végén egy botot dob a felé közeledő drón irányába, feltehetően azért, hogy eltalálja azt.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az IDF csütörtök kora délután adott hírt egy incidensről a Gázai övezet déli részén található Rafahból. A Bislamach kiképződandár Tel Szultán negyedben járőröző katonái szerdán palesztin fegyvereseket láttak belépni egy épületbe. Az izraeli erők megtámadták az épületet, amelyre egy tank is tüzet nyitott.

Az összecsapás után romok közül előkerült egy holttest, amely bár hasonlított Jahjá Szinvárra, gyanús volt, hogy a katonák nem bukkantak a környezetében a Hamász-vezető által élő pajzsként használt izraeli túszokra. A holttest egyik ujjából DNS-mintát vettek, amit Izraelben megvizsgáltak, így csütörtök késő délutánra kiderült, hogy valóban Jahjá Szinvár holttestéről van szó.

Amikor tehát a drónfelvételek készültek, az IDF még nem tudta, hogy azokon a Hamász gázai vezetője látható.

Daniel Hagari izraeli katonai szóvivő szerint ekkor még csak egy harcosként azonosították a férfit. A hadsereg ezután nyitott tüzet, ami már Jahjá Szinvár halálát okozta. Jahjá Szinvárt tehát véletlenül sikerült likvidálnia az izraeli hadseregnek. Igaz, az IDF és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat közleménye az állította, hogy régóta tudták, hogy a vezető Rafahban rejtőzik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk