A tűzszünet dacára lőttek az oroszok Bahmutban

  • narancs.hu
  • 2023. január 7.

Külpol

Két ember meghalt, többen megsebesültek a támadásban.

Moszkva az ortodox karácsonyra hivatkozva tűzszünetet hirdetett az ukrán-orosz háborúban, ennek dacára vízkereszt napján is folyamatos tüzérségi ágyúzást hajtottak végre az orosz csapatok. A Donyeck megyei ügyészség szombaton Facebook-bejegyzésben közölte, hogy előzetes vizsgálatot indított a pénteki események miatt, írja a CNN-re hivatkozva a Portfolio.hu.

A vizsgálat szerint 2023. január 6-án az Oroszországi Föderáció megszálló erői folyamatos tüzérségi ágyúzást hajtottak végre Bahmut városában és Bahmut körzetében – írta az ügyész. A CNN bahmuti stábja már pénteken pénteken beszámolt bejövő és kimenő tüzérségi támadásokról, amikor a tűzszünet elvben már érvényben volt.

Az ügyészség szerint a támadások következtében meghalt egy 66 éves férfi és egy 61 éves nő, tucatnyian megsebesültek és az épületekben is jelentős kár keletkezett. Az ukrán haderő szerint Oroszország a Moszkva által egyoldalúan meghirdetett tűzszünet ellenére szombaton kijevi idő szerint reggel 6 óráig támadta az ukrán állásokat szerte az ország keleti és déli részén.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.