A volt ukrán elnök magyar állampapírokon is keresett

  • narancs.hu
  • 2023. december 21.

Külpol

Petro Porosenko azt állítja, a bevételeiből az ukrán hadsereget támogatja.

Petro Porosenko egykori ukrán elnök nem sokkal Orbán Viktorral való meghiúsuló találkozója előtt 37 millió hrivnyát, azaz úgy 330 millió forintot kapott a magyar pénzügyminisztériumon keresztül írja az Ukrainszka Pravda híre alapján a Telex. Ez Porosenko vagyonnyilatkozatából derült ki, ez alapján három részletben, októberben és novemberben fizették ki, 13 millió forintnyi része pedig kamatként van feltüntetve, a harmadik részt pedig kötvény kifizetése címszóval jelölték. 

Az országot 2014 és 2019 közt irányított Porosenko pártja, az Európai Szolidaritás Párt közölte, a bejövő összeg államkötvényekből származott, a politikus ugyanis külföldi értékpapírokba és kötvényekbe fektet, az ebből befolyó összeggel pedig állításuk szerint az ukrán hadsereget segíti.

Porosenko decemberben találkozott volna a magyar miniszterelnökkel Lengyelországban. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) azonban megtagadta a politikustól a határátlépést arra hivatkozva, hogy Orbánnak való találkozása a magyar miniszterelnök oroszbarát álláspontját figyelembe kockázatot jelent.

A tervezett találkozó tényét a magyar fél is elismerte, szavaikból pedig arra lehetett következtetni, hogy Porosenko kezdeményezte.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk