A Kreml nem hajlandó információt adni Navalnij hollétéről

  • narancs.hu
  • 2023. december 21.

Külpol

Hétfőn a bírósági tárgyalásán sem jelent meg az orosz ellenzék vezére.

Két hete nem tudni semmit Alekszej Navalnij állapotáról, hétfőn a bírósági tárgyalásán sem jelent meg a Yahoo News szerint az orosz ellenzéki vezető. A szóvivője, Kira Jarmis annyit tudott közölni, hogy Navalnijt kivitték a Moszkva melletti Vlagyimir régióban működő börtönéből, de nem árulták el, hogy hova.

Navalnij stábja közel 200 helyre küldött megkeresést, annak reményében, kapnak bármiféle információt, de azóta sem tudni a hollétéről. Természetesen a Kreml sem válaszolt érdemben: Vlagyimir Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov szűkszavúan annyit mondott, nem áll szándékukban nyomon követni az fogvatartottak sorsát.

A nemrég újabb 19 évre bebörtönzött Navalnijról az utolsó információ az, hogy összeesett az éhségtől magánzárkájában.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk