Amerikai nagykövet: Orbán megígérte, hogy megszavazzák Svédország NATO-csatlakozását, erre ma lett volna lehetőség

  • narancs.hu
  • 2024. február 5.

Külpol

Rendkívüli ülést kezdeményezett az ellenzék, de a kormánypárti képviselők közül senki nem jelent meg. 

„Svédország NATO-csatlakozása közvetlenül érinti az Egyesült Államok nemzetbiztonságát és a szövetség egészének biztonságát” – nyilatkozta David Pressman az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete az Országgyűlési hétfői rendkívüli ülésén, ahol továbbra sem szavazták meg Svédország NATO-csatlakozását. Az ellenzék által kezdeményezett ülésre egyetlen kormánypárti képviselő sem ment el. 

A Telex beszámolója szerint nagykövet felidézte,

Orbán nemrég azt ígérte, sürgeti az Országgyűlést, hogy az első adandó alkalommal szavazza meg Svédország felvételét a katonai szövetségbe. A mai nap megvolt erre a lehetőségük. 

 
David Pressman amerikai nagykövet érkezik Weisz Árpád egykori labdarúgó és edző budapesti szobrának avatására a X. kerületi Eiffel Műhelyházhoz 2023. május 31-én.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ahogyan arról hétfőn korábban beszámoltunk, Pressman mellett más NATO-tagállam nagykövete is megjelent a parlamentben. Eközben a kormány kihelyezett ülést tart Sopronbánfalván, Kocsis Máté a Facebook oldalán üzente meg, hogy ha a svédeknek fontos a NATO-csatlakozás, akkor idejönnek. Most épp ezt találták időhúzási lehetőségnek, hogy Orbán meghívását próbálják meg érvényre erőszakolni. Addig se kell ratifikálni a csatlakozást, de legalább telik az idő.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk