Kocsis Máté: Ha a svédeknek fontos a NATO-csatlakozás, akkor idejönnek

  • narancs.hu
  • 2024. február 5.

Belpol

Mert elmentek Törökországba is. Sohavégetnemérős ratifikáció.

A Fidesz frakcióvezetője szerint

a rendes parlamenti ülésszak elején sor kerülhet a svéd NATO-csatlakozás ratifikációjára, de ehhez szükséges a két kormányfő budapesti találkozója.

Kocsis Máté hétfőn azt írta a Facebook oldalán: "Ha a svédeknek fontos a csatlakozás, akkor idejönnek, ahogy Törökországba is elmentek".

Mint ismert, a kormánypárt tovább húzza az időt a svédek ratifikációjával. Bár az ellenzék kezdeményezésre hétfőre összehívták a parlament rendkívüli ülését, azon a kormánypárt és szatellitpártja nem vesz részt. Az ülés 13 órakor kezdődik, az összehívást az MSZP kezdeményezte, de támogatta a DK, a Momentum, a Jobbik, a Párbeszéd és az LMP képviselőcsoportja, valamint a független Hadházy Ákos is.

A Svédország NATO-csatlakozásáról szóló előterjesztést tavaly március 1-jén már megtárgyalta az Országgyűlés, csak a végszavazás van hátra.

Bár Orbán Viktor kifelé azt kommunikálja, hogy a kormány szorgalmazza a mielőbbi svéd NATO-csatlakozást, lényegi erőfeszítést nem tesz az ügyben. Gesztust viszont gyakorolt, meghívta a svéd kormányfőt Magyarországra, így újra van mivel zsarolósdit játszani és húzni az időt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk