Az erdélyi magyar képviselő bezzeg megszavazta, hogy Oroszország terrorista állam

  • narancs.hu
  • 2022. november 24.

Külpol

Nem voltak olyan szégyellősek, mint a tartózkodó fideszesek.

Szerdán az Európai Parlament plenáris ülése nagy többséggel megszavazta a határozatot, amely kimondja, Oroszország terrorista eszközöket használ. Az RMDSZ EP-képviselői közül Vincze Loránt igennel szavazott, Winkler Gyula, noha egyetért a határozattal, nem vett részt a szavazáson, mert betegszabadságon van – írja a Transtelex. Az állásfoglalást 494 szavazattal, 58 ellenszavazat és 44 tartózkodás mellett elfogadták

A lap kérdésére Vincze elmondta, az RMDSZ és a Fidesz EP-beli együttműködése csak a magyar nemzeti közösségi ügyeket érinti. Az EP újabb Magyarország-jelentését például nem szavazták meg az erdélyi magyar párt képviselői, mivel nem tartják méltányosnak, hogy a magyar kormány által a jogállamisági eljárás lezárására tett lépéseket az Európai Parlament jelentéstevői nem tartják elégségesnek.

Az Európai Parlament azóta már az RMDSZ ellenszavazata mellett is megszavazta, hogy zárolják a Magyarországnak járó uniós pénzeket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk